Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Beste Anass, ik hoop dat je in de hemel wel een fijn leven hebt

Beste Anass Aouragh,

Ik zou heel graag willen dat je er nog was, dan zou ik alles proberen te voorkomen. Dat je gepest werd en dat er zelfs filmpjes op YouTube werden gezet van je! Ik weet nog dat je onderweg naar huis ging fietsen en dat je gepest werd door drie andere jongens, en dat ik zei ‘jongens stoppen nou!’ En dat ze toen naar huis fietsten en jij heel erg opgelucht was en mij zelfs nog bedankte! En sinds die dag mij elke dag begroette op school als je langs liep. Het beste van je vond ik dat je altijd jezelf was: bijvoorbeeld een mooie felle broek aan had en een bril zonder glazen. Hier bedoel ik eigenlijk mee dat ik het heel goed vind dat je altijd jezelf was.

Ik zou graag willen dat we allemaal 1 minuut stilte houden voor Anass: op voetbal waar hij zelf ook op zat en natuurlijk op school! Ik zag je altijd in je eentje staan.
Het liefst zou ik ook willen dat je alle berichten op Twitter en Facebook zag dat je dan toch wist dat iedereen wel om je gaf. Ik zal deze dag nooit vergeten, ik hoop dat je in de hemel wel een fijn leven hebt.

Mohamed Yussef – 3 Mavo Wassenaar

Deze brief verscheen eerder op de site van Abdellah Dami

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie