Voorpagina Fatwa

Fatwa: Offerfeest goed voor armen!

Moslims hebben n.a.v. het Offerfeest 3150 kilo vlees ingezameld voor armen in Nederland. Dit omdat een deel van het vlees gedeeld moet worden met armen. Dat is bijna 1000 kilo meer dan vorig jaar.

"Ongeveer driekwart van het vlees wordt verwerkt tot houdbare Turkse worsten en komt terecht in voedselpakketten van de Voedselbanken. De rest gaat naar Offerfeestmaaltijden voor mensen die het financieel moeilijk hebben en dak- en thuislozen. Het vlees werd ingezameld in zestien steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht, door moslims die het Offerfeest vierden. Via moskeeën werd opgeroepen aan de actie deel te nemen."

Waar voorheen veel vlees voor armen werd gestuurd naar de landen van herkomst, is nu te zien dat ook in Nederland er velen mee geholpen worden.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!