Voorpagina Cultuur, Fatwa

Fatwa: UvA wil lezing niet op uni

Islamitische studentenvereniging Al Furqan had een lezing georganiseerd op de UvA. Spreker: Okay Pala. Onderwerp: Oplossing voor Gaza is een khalifaat (Islamitische staat). Gevoelig issue voor UvA: Mannen en vrouwen zitten apart en de spreker is verbonden aan Hizb ut-Tahrir, die in sommige landen – niet Nederland – verboden is. De UvA heeft de lezing die gisteren zou plaatsvinden donderdag afgelast.

UvA: De belangrijkste reden om de lezing te schrappen, is dat mannen en vrouwen gescheiden moeten zitten. ,,Dat is niet verenigbaar met de openbare universiteit die de UvA is”, aldus de zegsman. (NRC)

Al Furqan: "Het gevolg van de afgelasting is dat Al Furqan wordt belemmerd in het uitoefenen van haar recht op vereniging en vrije meningsuiting. Juist een universiteit zou een vrijplaats moeten zijn voor intellectueel debat en zou ook de op religieuze grondslag geschoeide verenigingen de ruimte moeten bieden daarvoor." (svalfurqan.nl)

Terecht of onterecht? Wat vind jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!