Voorpagina Lifestyle

‘Ik heb een ongezouten mening over de levensmiddelenindustrie’

Wat doet die Hollander hier? Dat vraag je je wellicht af. Mijn naam is Falko Evers en heb af en toe een grote mond. Nee, geen straattaal maar gewoon netjes op de inhoud en voor mijn mening. Naar politici, docenten, studenten, bedrijven, regeringen of over de gang van zaken hier en elders. Nu ben ik vooral bezig met mijn net opgestarte bedrijf voedings- en gezondheidsadvies Evers waar ik elke dag voedings- en bewegingstips geef.

Ik ben geboren in Leidschendam, opgegroeid op het boereneiland Goeree Overflakkee, en nee: dat ligt niet in Zeeland! 26 lentes jong, getrouwd met een Marokkaans Haagse. Hou van surfen, windsurfen, zeilen, reizen, natuur, eten, koken, permacultuur, rennen, ghetto workouts, meditatie, yoga, reflectie, politiek (al word ik er wel moe van), onderwijs, belangenbehartiging en als laatst en belangrijkste Islam. En nee, je zal mij niet zien lopen met prada’s alsof er hoog water is, je zal me eerder naar de madrasa zien cruisen op mijn longboard. Wat mij bijvoorbeeld machtig interesseert is het milieubewuste aspect van Islam en de gewoonten daaromtrent van profeet Mohammed vzmh. Dat hij maar eens in de paar weken vlees at, bijna nooit rund, en zwarte komijn en honing aanbeval.

Waarom zijn die voor mij zo relevant? Omdat ik als fanatieke jongen in een sportgezin ben opgegroeid waar voeding erg belangrijk was en is. Waarvoor bedankt pa! Daarom ben ik na wat reizen en werken in het buitenland – na mijn 21e – wat niemand meer voor mogelijk hield, voeding en diëtetiek gaan studeren. Nu zijn we een aantal jaar verder en zit ik in de afrondende fase van mijn studie en heb een ongezouten mening over voeding, beweging en de levensmiddelenindustrie.

Maar dat was allemaal eigenlijk al veel te veel over mijzelf. Nu wil ik het graag even over inhoud hebben en de inhoud waar ik veel over zal schrijven is voeding. Ik ben een fan van eieren! Ik vind het echt een superfood. Het bevat de vitaminen A,B,D en E en een hele rij aan mineralen en sporenelementen. En als de kippen dan ook nog eens gezond en goed geleefd hebben, heeft dit een gunstig effect op de vetsamenstelling van het ei. Het zit ook nog eens boordevol hoogwaardige eiwitten. De vetten zijn goed uitgebalanceerd en het geeft je snel een vol gevoel. Daarnaast zorgt het amper voor een verhoging van je cholesterol doordat het bindmiddel lecithine de opname van cholesterol belemmert. Cholesterol uit voeding is toch al amper, 20% , verantwoordelijk voor het cholesterol in je lichaam. Het overige deel is afkomstig van de hoeveelheid verzadigd en onverzadigd vet uit je voeding. Daarom zeg ik dus: een ei hoort erbij! Wat elke dag mag. Dit gaat tegen de mening van het voedingscentrum in, die nog steeds de achterhaalde ongefundeerde mening uitdragen dat je er maar beter niet meer dan 3 per week kan eten.

Foto: themonnie via photopin cc

Falko Evers is geboren in Leidschendam en opgegroeid op het boereneiland Goeree Overflakkee. Hij is 26 lentes jong, getrouwd met een Marokkaans Haagse, houdt van surfen, windsurfen, zeilen, reizen, natuur, eten, koken, permacultuur, rennen, ghetto workouts, meditatie, yoga, reflectie, politiek (al word hij er wel moe van), onderwijs, belangenbehartiging en als laatst en belangrijkste: islam. Falko zit in de afrondende fase van zijn studie Voeding en Diëtetiek en heeft naar eigen zeggen een ongezouten mening over voeding, beweging en de levensmiddelenindustrie. Hij adviseert - en dit gaat radicaal in tegen de mening van het voedinscentrum - iedereen een ei. Want dat ei: hoort er volgens Falko gewoon bij.

Lees andere stukken van Falko