Voorpagina Islam

Liefde in een hoofddoek

Een betere dag dan Valentijnsdag kon de Britse Shelina Zahra Janmohamed zich niet wensen voor de presentatie van haar eerste boek: Love in a Headscarf. In dit werk beschrijft onze Engelse collega-blogger haar leven als moslima in één van de meest bruisende steden ter wereld: London. En dan met name haar (halal) liefdesavontuur, dat zij als het ware op straat gooit. Dat doet ze op een hilarische manier en met veel zelfvertrouwen. Het is een boek dat niet geschreven is door een onderdrukte moslima of één die de wereld op z’n kop wil zetten. ‘I wanted to write about my experiences – not of oppression, or turning away from religion – but of love’, aldus de verliefde schrijfster.

Veel dames zullen zichzelf daardoor herkennen in Shelina’s verhaal en haar zelfs als lotgenoot willen beschouwen. De overige lezers – waaronder ik – leren er alleen maar van en hebben er een goed boek bij. Love in a Headscarf is een frisse wind in de boekenwereld en ik hoop dat Shelina anderen motiveert om ook hun verhaal op papier te zetten. Lees meer op haar blog en koop hier het boek.

update 18.02: Lees het interview met Shelina in de Guardian

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal