Voorpagina Ervaringen

Administratieve ellende?

Het is bijna zover. Over twee dagen behoor ik officieel tot de volwassenen. Normaal hecht ik niet veel waarde aan mijn eigen verjaardag, omdat ik er meestal vrij weinig van merk. Beter gezegd: een jaar erbij betekend voor mij niet een grandioze/frappante draai aan mijn leven. Ik krijg in mijn ogen enkel een getal toegeëigend dat aan zou moeten geven in wat voor een fase ik ben in mijn leven. De reden dat ik er nu wel bij wil stil staan, is niet omdat ik stiekem hoop op allerlei cadeautjes voor mijn deur, maar simpelweg omdat ik er meerdere malen aan herinnerd wordt. Ik ben nog niet eens jarig en ik heb al tig brieven thuis gekregen.

Geen reden voor stress als je mensen kent in je nabije omgeving die je daarmee kunnen helpen. Maar ik ben het echt niet gewend. Des te meer reden voor mij om erover na te denken en om zelf te onderzoeken hoe alles in zijn werking gaat. Dat klinkt simpel, maar als je je nog nooit van je leven hebt bemoeid met de financiële zaken thuis is het lastig om hier een begin aan te maken. En daar zat ik dan. Voor de pc, met een opengescheurde brief (die volgens mijn moeder niet op de juiste manier geopend was). Nadat ik vijf minuten had gekliederd met sites, invulhokjes en berekeningen, besloot ik te stoppen. Het was allesbehalve interessant en ik snapte er eerlijk gezegd ook vrij weinig van.

Na een aantal mislukte pogingen was het me uiteindelijk toch gelukt. Ik begon door te krijgen wat er bedoeld werd en ik heb daardoor meerdere zaken in één keer kunnen afhandelen.

Achteraf was het zo erg nog niet en ik besef nu dat ik blij mag zijn dat ik gelegenheid krijg om financiële ondersteuning te krijgen in de vorm van studiefinanciering. En dat niet alleen, eens moet je leren om financieel onafhankelijk te worden. En mijn tijd begint te komen! Alle personen die zichzelf inmiddels ervaren financiële betalers verklaren – jullie tips zijn van harte welkom.

p.s. Ik hoop dat jullie tevreden zijn met een stukje virtuele chocolade taart!