Voorpagina Grappig, Media

Terrorist, maar dan niet praktiserend

Daar stonden we dan. Alarmfase één. Aan de vooravond van een dag die de geschiedenis in zou zijn gegaan als het eerste echte wapenfeit tegen de IKEA ideologie. Een machtige ideologie die zich uitstrekt van de sportkantine in Hengelo tot in de modale huiskamer van Duiven. Ik zag het al helemaal voor me. Een veldslag tussen enerzijds de grankulla’s, ektorps, alseda’s, sultans en anderzijds een handjevol gefrustreerde ‘islamitische terroristen’, die louter tot een dergelijke wanhoopsdaad konden komen omdat ze de handleiding van de aspelund niet snapten.

Even leek het erop dat het vooroordeel over moslims (allemaal potentieel gevaarlijk) toch echt juist bleek te zijn. Voor sommigen (en ik zal geen namen noemen) kwam deze terreurwens gelukkig niet uit. Het was voor zover ik kan beoordelen niets meer dan een overdosis aan gebakken lucht. Dus wat nou Madrid? Wat nou Chinees? Wat nou terreur? Die acht verdachten die met veel geweld van hun bedden zijn gelicht, blijken onschuldige mensen te zijn. Mensen die zoals jij en ik ook gewoon van een patatje oorlog houden. Mensen die het slachtoffer zijn van paniek-politiek waar je u tegen zegt. Enfin, dankzij het prutswerk van de vliegende brigade en de vertwitterende media was de hysterie wederom van een ongekend niveau. Amateurisme van de eerste klasse. Kan niets anders zeggen dan: Chapeau, you’ve done it again!

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim