Voorpagina Algemeen

Eindelijk. Palestijnse hongerstaker Samer Issawi dwingt vrijlating af

De Palestijnse gevangene Samer Issawi die in een Israëlische cel vastzit en al 8 maanden in hongerstaking is, wordt vervroegd vrijgelaten. De 32-jarige hongerstaker, een held in de ogen van veel Palestijnen, weigert al maanden voedsel. Dat heeft geleid tot veel onrust, en campagnes om de zaak onder de aandacht te krijgen.

Issawi werd in 2011, samen met 1000 anderen vrijgelaten door Israël. Niet veel later werd hij weer opgepakt omdat hij de ‘regels’ zou hebben overtreden. Zijn straf werd verlengd naar 2029, maar gezien de vastberadenheid van Issawi om liever te sterven als martelaar, heeft de Israëlische bezetter laten inzien dat de dood van Issawi niet in het belang is van de Apartheidstaat. Desalniettemin, een goede zaak dat hij vrijkomt. Een overwinning, zo zou je het wel mogen noemen. Palestina is weer een held en rolmodel rijker.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie