Voorpagina Algemeen

Ikzelf zal vandaag God vragen om onze nieuwe Koning te steunen in moeilijke tijden

Het is vrijdag, de dag waarop moslims traditioneel naar de moskee gaan. Het CMO heeft opgeroepen om tijdens dit gebed ook God’s steun te vragen voor onze nieuwe Koning. Een bijzondere oproep en iets wat zeer zelden gebeurt.


De vorige keer dat het gebeurde was op 2 september 1898. Toen werd in de moskeeën in Java en Madura een smeekbede voor toenmalig koningin Wilhelmina voorgelezen. De tekst daarvoor was opgesteld door Sayyid Uthman (1822 – 1914). Op de foto’s staan de Arabische tekst en Nederlandse vertaling.

Ikzelf zal vandaag ook gebruiken om God te vragen om onze nieuwe Koning te steunen in moeilijke tijden, te behoeden van het kwaad en wijsheid te schenken. Hopelijk ben ik niet alleen in mijn smeekbede.

Geschreven door Mostafa Hilali

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie