Voorpagina Opmerkelijk, Politiek

‘De Marokkaanse koning kan beter de kleihuizen van de Berberbevolking vervangen’

De Marokkaanse koning gaat financiële steun geven voor de restauratie van een joodse begraafplaats op de Kaapverdische eilanden. In de Volkskrant staat verder: “Carol Castiel, een Amerikaanse die zich inzet voor het behoud van het joods erfgoed in Kaapverdië, noemt de inzet van de Marokkaanse koning ‘heel bijzonder’.”

Slijmachtig en hypocriet gedoe. Zou hij niet eerst de kleihuizen moeten vervangen van de Berberbevolking die elk jaar van de kou sterven alvorens hij zich zorgen moet maken om joodse begraafplaatsen in Kaapverdië? Op Facebook komen er dagelijkse filmpjes en verhalen voorbij van Marokkanen die om hulp smeken voor arme patiënten die geen geld hebben voor een operatie.

Niet dat ik er tegen ben dat je steunt het herstel van begraafplaatsen die joden of van welke groep mensen dan ook, maar er is ook zoiets als prioriteiten. Je gaat een naakte man ook geen juwelen geven als hij eerst kleding nodig heeft. Eigen imago bij de joodse lobby is blijkbaar belangrijker dan het belang van eigen volk.

Maar nog hypocrieter vind ik deze zogenaamde onafhankelijke Westerse media die hier dan met zo veel lof over praten alsof dit een heel bijzonder gebaar is. Blijkbaar ben je een ‘goede’ moslim of leider alleen als je iets doet voor de joodse gemeenschap.

Foto: mhobl via photopin cc

Geestelijk consulent, relatiecoach en blogger.

Lees andere stukken van Badr