Voorpagina Algemeen

Vacature: Tweede Kamer zoekt administratief medewerkster

Wat gek… ik heb Verdonk zelf al drie dagen niet actief in het nieuws gezien, waarin ze haar openbaringen deelt met ons over hoe de asielzoekers het leven zuur te maken. Haar Tweede-Kamer-collega’s zijn gelukkig wel zo aardig geweest om de openbaringen voor haar voor te zetten.

Verdonk heeft namelijk meerdere malen (een stuk of honderd keer) Nederland voorgelogen. Waarom? Geen idee, maar ze heeft daarmee wel tientallen asielzoekers het leven onveilig gemaakt. Dat moet mijn Minister voorstellen…?

Dat Nederland nog niet doorheeft wat er aan de hand is, kun je hier ook zien. Volgens de Elsevier-poll zou namelijk Rita Verdonk de geschikste minister-president zijn op dit moment om haar ‘duidelijke taal en betrouwbaarheid’.

Als ik een klomp had zou die nu breken. Ze heeft openlijk nog wel gezegd dat ze Nederland (waaronder ook jullie en mij) voorgelogen heeft. Ze zegt de Kamer ‘onvolledig en onjuist’ geinformeerd te hebben en dat het haar spijt. Spijt het je? Van mij part mag je vanuit je huiskamer aan de wereld zeggen dat het je spijt, maar niet meer vanuit die Kamer die Nederland vertegenwoordigd.

GroenLinks, de SP, D66 en de PvdA willen dat Verdonk opstapt. De PvdA zegt dit al vanaf juni 2005 en terecht.

Dus bij deze: de Tweede Kamer heeft plek voor een administratief medewerkster (het liefst eentje die niet liegt).

Update, 15/12/2005 9:54 Verdonk heeft gisteren dmv haar spijtbetuiging haarzelf toch onder haar poging tot moord uit gepraat. Wat nog gekker is, is dat opeens de hele Tweede Kamer haar praktisch weer steunt. En ze leefden nog lang en gelukkig…