Voorpagina Algemeen, Politiek, Ramadan

Obama en Cameron wensen moslims een gezegende Ramadan toe. En Rutte?

Kijk, dat is nou leiderschap. De Britse premier wenst moslims wereldwijd een Ramadan Kareem toe. In een brief prijst hij moslims die zich inzetten voor een betere wereld, en maakt hij tevens van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor zijn eigen ontwikkelingshulpbeleid. Ook de Amerikaanse president Obama – onder wiens leiding het Midden-Oosten ook niet echt vreedzamer is geworden – laat via een tweet weten dat hij moslims, behalve die in Guantanmo Bay waarschijnlijk, heel veel drones een gezegende maand toewenst.

De vraagt rijst dan meteen of onze premier – die van ‘Nederland weer teruggeven aan de Nederlanders’ – dezelfde gevoelens koestert? Met andere woorden: Durft Rutte de Nederlandse moslims – ondanks de islamofobe poldersentimenten – een warm hart toe te dragen?

Kom op Rutte, doe eens gek.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie