Voorpagina Sport

Pakistan Wereldkampioen!

Als Indiër is het een pijnlijk moment om Pakistan te feliciteren met een wereldkampioenschap, zeker als India na een teleurstellende en beschamende vertoning al lang en breed thuis zit. Maar aan de andere kant is het een verdiende overwinning geweest. Een inspirerende overwinning die het land op dit moment heel goed kan gebruiken.

Als je de eerste reacties in Pakistan ziet, lijkt het alsof ze eindelijk een beetje bevrijd zijn van de negatieve spiraal waar het land in terecht lijkt te zijn gekomen. Eindelijk goed nieuws, eindelijk reden voor een nationaal feest. Ook mooie reacties uit de vluchtelingenkampen van de Swat vallei, waar ze de finale op schermen vertoonden en waar men even de ellende kan vergeten die ze is overkomen. Men ziet het als een gift van Allah swt in deze moeilijke tijden. Uit het diepst van mijn hart (echt waar, ik meen het oprecht) feliciteer ik alle Pakistanen met deze overwinning. Het is jullie gegund. Insha Allah ontmoeten jullie volgend jaar India in de finale!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van