Voorpagina Ingezonden

Fatwa: Stekker uit Moslimomroepen?

De afgelopen week staat zo ongeveer in teken van de moslimomroepen. De NIO en NMO zijn belast met de ‘onvolprezen’ taak om gezamenlijk één uur (!) aan uitzendtijd te vullen per week. Dat verloopt niet helemaal vlekkeloos, want de besturen kunnen het niet echt vinden samen. Het gaat er zo triest aan toe dat Plasterk dreigt met het stil leggen van beide omroepen. Hieronder een gesprek met Maurice Koopman, directeur van de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ). Hier nog een artikel van Nuweira Youskine van de NIO.

De vraag is: Wat moet gedaan worden met deze omroepen? De stekker eruit? Capabele bestuurslui vinden? Of heb je een beter idee?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!