Voorpagina Gastarbeiders

Islam is of the Devil

Nourdeen Wildeman is gastarbeider bij wijblijvenhier.nl

Ook in the land of the free, home of the brave, wonen moslims. Hoeveel precies is afhankelijk van hoe je telt en welke definities je gebruikt. De schattingen lopen uiteen van 1.1 miljoen tot ruim 6 miljoen. Een van de organisaties die zich op landelijk niveau over deze Moslims ontfermt draagt de naam CAIR wat staat voor Council on American-Islamic Relations. Met het hoofdkantoor op een steenworp afstand van het Witte Huis en met kantoren actief in 19 staten is CAIR zowel voor de achterban als de politiek altijd dichtbij. Hier maakt de council graag gebruik van, nu het een "growing level of anti-Muslim prejudice and stereotyping" signaleert in de Amerikaanse gemeenschap.

CAIR roept opiniemakers, politici en handhavingorganisaties op om zich expliciet uit te spreken tegen Islamofobe retoriek op zogenaamde ‘hate sites’ en programma’s. Men vreest namelijk dat de negatieve uitspraken kunnen leiden tot conflicten in het werkelijke leven. Een kleine opsomming van wat recente gebeurtenissen in de USA onderbouwt de stelling van CAIR:

7 april – West Kendall – twee mannen opgepakt na vandalisme moskee (link)
? juni – FBI undercover agent stimuleert moslims tot terreur (link)
3 juni – moslim terrorist blijkt onschuldig, toch uitgezet (link)
4 juni – Orange County – moskee bespoten met graffiti (link)
15 juni – Staten Island – 14 jarige moslim mishandeld (link)
27 juni – imam Ali Mohammed komt om door brand, waarschijnlijk aangestoken (link)
4 juli – Wisconsin – anti-islam vuurwerk (echt waar!) uit de verkoop (link)
7 juli – Seattle – racist aangeklaagd wegens bedreigen van moslima met een mes (link)
7 juli – Gainesville – kerk plaatst bord ‘islam is of the devil’ (link)

Niet alleen roept CAIR de eerdergenoemde personen op om actie te ondernemen, er zijn ook actiepunten voor de Islamitische gemeenschap om hun veiligheid en positie te verbeteren. Ingeburgerd als ze zijn, heeft CAIR dit in prachtig Engels Amerikaans de CAIR Muslim Community Safety Kit genoemd.

Deze ‘kit’ bestaat uit een lijst actiepunten en richtlijnen welke Amerikaanse moslims zouden moeten lezen en doorsturen naar hun medemoslims. Ook heeft een deel van de ‘kit’ betrekking op specifiek de Moskee en de veiligheid daarvan. Let bijvoorbeeld op het volgende:

  • zorg voor goed contact met de omwonenden, nodig ze uit;
  • installeer een commissie ‘veiligheid’ binnen de moskee;
  • plaats brand- en inbraakalarmen;
  • noteer omschrijvingen van verdachte personen en auto’s.

Al met al is de volledige kit een uitgebreide en weloverdachte lijst met zinnige punten. De vraag voor de Islamitische gemeenschap in Nederland is in hoeverre deze punten (of enkele hiervan) ook van toepassing zijn in ons kleine kikkerlandje. Wie pakt de taak op om voor Nederland een ‘community safety kit’ op te stellen en bekend te maken binnen de Ummah? Of zou er op dit moment onvoldoende noodzaak voor zijn?

Nourdeen Wildeman is een Nederlander van christelijke komaf die op 24 jarige leeftijd moslim is geworden. Nourdeen is oprichter en voorzitter van Stichting as-Salaamah wal'Adaalah.

Lees andere stukken van