Voorpagina Fatwa, Islam, Maatschappelijk

Fatwa: Gij zult importeren!?

Voorheen was dat altijd een discussiepunt als het over het huwelijk ging: Wilt u een brave keukenprinses uit dorp van herkomst, of toch liever eentje met een mening en paspoort? Nu is de vraag of een imam uit land van herkomst beter is, of toch een die hier geschoold is op een van de hogescholen, die imamopleidingen aanbieden.

De imams die hier zijn opgeleid kunnen tevens worden ingezet als geestelijke verzorgers, beheersen over het algemeen de Nederlandse taal beter en kennen de samenleving hier. Imams die zijn geboren en getogen in een Islamitisch land hebben veelal meer kennis en zijn tevreden met een salaris dat de moskee kan betalen. Dat is een dilemma. Wat doen we? Importeren of hier opleiden? Of jongeren hier een aantal jaren naar het buitenland sturen? Of…?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!