Voorpagina Algemeen

George Galloway houdt in Parlement vlammend betoog over gevaar militair ingrijpen

George Galloway, Member of Parliament voor Bradford West, heeft een vlammend betoog gehouden tegen militair ingrijpen in Syrië. In zijn speech wijst hij erop dat er momenteel geen onomstotelijk bewijs bestaat dat Assad chemische wapens heeft gebruikt: “We weten allemaal dat Assad slecht genoeg is om die wapens in te zetten, maar is hij ook gek genoeg? Op dezelfde dag van de aanval was er notabene een VN-inspecteur in het land. En als hij inderdaad gek genoeg is, wat zal er dan gebeuren als we hem bestoken met Tomahawks raketten.”

Galloway wijst ook op het gevaar van de rebellen: “We hebben gezien hoe een bevelhebber van de Syrische oppositie een lichaam opensneed en voor de camera’s een hart at, dat filmpje is vervolgens op YouTube gezet omdat hij waarschijnlijk dacht dat hij iets goed deed. Verder zijn er christenen onthoofd met een zaag. Er leven in Syrië meer dan twintig minderheidsgroeperingen, die zijn momenteel als de dood dat de rebellen aan de macht komen.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie