Voorpagina Maatschappelijk

De wereld verbeteren met haar kookkunsten, Rabia Amezian doet het

In het dagelijks leven is Rabia Amezian adviseur op bedrijfsvoering. In haar vrije tijd creator van heerlijke gerechten. Rabia kookt zolang ze zich kan herinneren: “Started out with cooking with the masterchef herself, mijn grote voorbeeld: mijn moeder.” Met haar familieleden als proefkonijnen probeerde ze ook gerechten die niet in huize Amezian werden bereid. En ze wist precies wanneer ze er niets van bakte: “Ze zijn altijd eerlijk, dus als het nergens naar smaakte kreeg ik de wind van voren.”

Iemand die wij (redactie) erg benijden (links), Rabia Amezian (rechts)

Het echte besef dat Rabia kon koken kwam ongeveer vijf jaar geleden, toen ze gevraagd werd voor een grotere gelegenheid: een hennafeest. Daarna kwamen er al snel verlovingsfeestjes, jongerenbijeenkomsten en sponsorlopen op haar pad. Allemaal initiatieven binnen het eigen netwerk: “Ik geniet ervan als ik zie dat mijn vrienden genieten van iets wat ik heb gemaakt. De waardering was voor mij genoeg.”

Het bakken kwam pas na het koken. En meer uit een behoefte om de bakkunst te beheersen. Vorig jaar ging er een mailing uit van Islamic Relief met het verzoek of iemand wat zou kunnen doen op het jaarlijkse benefiet. Rabia: “Ik wilde graag wat betekenen, het liefst iets waar ik mezelf actief voor kon inzetten. Het idee van bakken en verkopen van cupcakes is toen geboren. Nadat ik dit met mijn broertje en mijn vriendin had besproken ben ik de uitdaging aangegaan. Zo is eigenlijk het balletje gaan rollen.

Momenteel zet Rabia zich in voor de strijd tegen kanker. Voor de organisatie Fight, onderdeel van het KWF: “Ook ik heb om mij heen gekeken. Ik heb naasten verloren. Ik ken mensen die de strijd nu voeren en ik ken mensen die de strijd hebben gewonnen. Maar laten we ons niet alleen beperken tot om ons heen kijken. Je kunt meestrijden. Voor Fight Cancer ga ik cupcakes verkopen op bestelling. Help je mee?”

Steun Rabia via deze link

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie