Voorpagina Algemeen

Samsom reageert op Europees rapport: Racisme in Nederland? Doe niet zo mal

Als het aan PvdA-leider Samsom ligt, dan hoort Europa zich helemaal niet te bemoeien met de racistische sentimenten in Nederland. In een interview met Pownews én ook op Twitter noemde Samsom het recent verschenen rapport van European Commission against Racism and Intolerance (ECRI) gedateerd en zwak. 

Foto door: Partij van de Arbeid

Op Twitter werd met verbazing gereageerd op het gebagatelliseer van de Kamerleden. Zo stoorde oud-Kamerlid Tofik Dibi zich aan de laconieke houding van Samsom (en overigens ook Pechtold), waarop Samsom reageerde: “Dit is een zwak rapport. Beschrijft situatie tot 2012.” Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Oost Fatima Elatik bemoeide zich met het gesprek en zette vraagtekens bij de redenering van Samsom: “want het gaat nu stukken beter in ons land? Really are you kidding me.”

Een overzicht van de gesprekken op Twitter:

Foto: Partij van de Arbeid (PvdA) via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie