Voorpagina Ervaringen, Grappig

Regen en Hoofddoek: Bad Combination!

”Als het regent, heb je wel geluk met je hoofddoek. Zo blijf je wel droog hè?” Dit is waarschijnlijk één van de meest logische, doch onterechte reactie die elk hoofddoek dragende meisje, dame of vrouw weleens heeft gehoord. Ik neem het heft in eigen handen om te spreken voor (bijna) alle hoofddoek dragende vrouwen door uit te leggen wat er exact door ons heen gaat als het begint te regenen. Voor de vrouwen die slim genoeg zijn om een paraplu mee te nemen, telt deze tekst niet…

Voordat ik naar school of stage ga, strijk ik alles wat er te strijken valt omdat ik absoluut niet hou van gekreukelde kledingstukken. Het geeft een onverzorgde en rommelige ‘look’ en voor mijzelf is het ook veel fijner om er netjes uit te zien. Voor mijn hoofddoek neem ik een kwartier de tijd om zorgvuldig te strijken, het liefst zie ik geen enkele kreukel maar dat is niet altijd mogelijk. Na een opkikkerende douche, gebruikt de een parfum en de ander redt zich prima met Deo. Kortom, we doen ons best om fris en fruitig de deur uit te lopen en meestal gaat dat goed. Totdat, het begint te regenen!

Want, hoe voel je je als je op dat moment geen paraplu mee hebt, wetende dat je nog lang niet bij je bestemming zult zijn? Je wilt zo snel mogelijk ergens kunnen schuilen en zoekt hopeloos naar een afdak. Soms, heb je het geluk dat je iets vindt om droog te blijven maar na twee minuten besef je dat je toch echt door moet lopen omdat je anders te laat aankomt. Dus, daar ga je dan. Zodra je de druppels op je hoofd voelt vallen, besef je dat over is met je mooie, gestreken en frisruikende hoofddoek. En dat terwijl je dag nog niet eens is begonnen.

Hoe meer stappen je zet, des te plakkerige je hoofddoek wordt. Je voelt je net een stuk baklava met pistache nootjes, een chocolade toffee van Cote’dor geplakt aan tanden of je voelt je verbonden met een hars strip die vervolgens niet datgene doet wat op de bijsluiter staat. In de tussentijd loop je verder en ben je hopelijk aangekomen op je bestemming, maar dan begint alle drama pas echt. Door de verwarming die aan staat (meestal veel hoger dan nodig), droogt je hoofddoek in een mum van tijd op. Dus last van nattigheid zul je niet meer hebben. Echter, wanneer je een kijk neemt in de spiegel ziet het eruit alsof je hoofddoek een ware veldslag heeft meegemaakt. Grote wonden in de vorm van kreukels beginnen zich over heel je hoofddoek te manifesteren en de geur die er van je hoofddoek af komt, is alles behalve de geur van parfum of Deo.

Alle moeite die je hebt gedaan, is voor niets geweest en dat brengt een ongemakkelijk gevoel met zich mee. Je hoopt dat anderen zich niet storen aan je muffe geur en je hoopt dat de kreukels in je hoofddoek niet opvallen. Maar, hoe je het ook wendt of keert, al merken anderen daar niks van, ik kijk dan echt uit naar een regenloze Nederland. Of, moet ik toch maar mijn paraplu mee nemen?