Voorpagina Maatschappelijk

Asielzoeker Ismael in elkaar geslagen door racisten

Asielzoeker Ismael was zich van geen kwaad bewust toen hij een meisje aansprak op een fietspad in Wagenberg. Zij had daar geen behoefte aan en noemde hem daarom maar Zwarte Piet (onschuldig kinderfeest, sure). Gevolg? Een boze vader (genaamd Arthur Huijbregts) die Ismaels foto onder begeleiding van de tekst ‘Wie heeft deze man gezien’ op Facebook plaatst.

De foto werd honderden keren gedeeld, zelfs nadat Ismael door drie mannen werd opgewacht en in elkaar geslagen. Kopstoten. Alles. In het buitenland noemen ze dit soort dingen ‘hate crimes’. In Nederland schuiven we het onder stoelen en banken. Want racisme? Dat komt hier niet voor.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie