Voorpagina Islam, Maatschappelijk

1.570.000.000

De laatste statistieken zijn binnen en raakt u alstublieft niet in paniek van de volgende duizelingwekkende getallen. We zijn eindelijk klaar met tellen en we zijn met 1.570.000.000 (zegge: één miljard vijfhonderdenzeventig miljoen) moslims op deze planeet Aarde! Wat zeggen we dan? Alhamdulillah (Alle Lof aan Allah)!

Dat is dus bijna een kwart (om exact te zijn 23%) van de totale mensenbevolking. Emigreren heeft geen zin, want de moslim is inmiddels op elk bewoond continent aanwezig, met Azie als topper: Indonesie, Pakistan, India en Bangladesh zijn al samen goed voor zo’n 40% van de moslimpopulatie. Ongeveer éénvijfde van de moslims leeft als minderheid, zo ook in ons land. En al is de moslimpopulatie nog groeiende, wees niet bang! Want ondanks de voorspellingen van de boemannen van onze samenleving, zullen we als moslims waarschijnlijk nog een hele lange tijd een minderheid blijven. Alhoewel, als we nou eens keer wat positieve reclame en een iets betere PR de wereld insturen, kan dat misschien nog wel veranderen. Het zijn in ieder geval mooie cijfers voor een religie die zwaar onder vuur ligt en voortdurend (om de verkeerde redenen) in de schijnwerpers staat. Maar het kan nog altijd meer… volgend jaar (insha Allah) zijn de progonoses bekend voor de toekomstige ontwikkelingen wereldwijd. Ik houd mijn hart vast!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van