Voorpagina Maatschappelijk

Pak Slaag

Nu ze toch bezig zijn om alles en iedereen harder en harder aan te pakken, hoop ik (tegen beter weten in) dat ze ook de ‘pak slaag’ weer in ere zullen herstellen. Dat je die irritante kabouters in de tram gewoon een klap kan geven als ze lopen te schelden/spugen/klieren, zonder dat je zelf sancties hoeft te verwachten. Ik weet dat we hier in Nederland erg voorzichtig zijn… veels te voorzichtig om ook maar aan klappen te denken, want voor je het weet staat de politie voor de deur en wordt je kind geconfisqueerd door de kinderbescherming. Maar er moet toch wel meer kunnen dan ze alleen te waarschuwen?

 ‘Als je niet ophoudt, dan….dan…?’ Dan volgt, als ze het echt te dol hebben gemaakt, maximaal een uurtje op het politiebureau, waarna ze op het pleintje weer stoer kunnen vertellen over hun avontuurtje. Ik denk dat ze iets minder stoer zullen zijn als ze voor de ogen van hun vrienden een klap van hun vader krijgen of een draai om de oren van oom agent. Natuurlijk moet het niet overdreven worden, maar tot een bepaalde grens zou het zeker niet slecht zijn.

Ik denk dat het voor verbluffende effecten in de maatschappij en voor de opvoeding van die kids kan zorgen. Bepaalde sterke medicijnen hebben een zogenaamde ‘smalle therapeutische breedte’: Als je te laag doseert, hebben ze geen effect en doseer je te hoog dan geven ze te veel bijwerkingen en zijn ze zelfs schadelijk. De kunst is dus om precies daar tussenin te doseren, want dan is het een supermiddel. Op die manier kunnen we misschien wel voorkomen dat kids zich uiteindelijk ‘ontwikkelen’ tot bijvoorbeeld zielige pukkelgangsters, die vanuit een kamertje in hun eengezinswoning in Beverwaard denken dat ze Tony Montana zijn.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van