Voorpagina Politiek

Foei Verdonk

Een beetje surfen heeft ervoor gezorgd dat ik een leuk documentje tegen ben gekomen: verslag notaoverleg over de Jaarnota Integratiebeleid. Tijdens dit overleg in de Tweede Kamer is er ook gesproken over, jawel, wijblijvenhier.nl.

Hirsi Ali, Azough en mevrouw Verdonk waren o.a. aanwezig. Ze hebben een leuke woordwisseling gehad over de site. Ik bespaar jullie de moeite het document door te lezen en plak het hier.

Mevrouw Azough (GroenLinks): Als jonge hoogopgeleide allochtonen beginnen met een website www.wijblijvenhier.nl, betekent dat dan niet dat de minister gefaald heeft in het ook naar voren treden als minister voor integratiebeleid?

Minister Verdonk: Ik ken de site niet, maar ik zal daar vanmiddag meteen op gaan kijken. Ik neem aan dat www.wijblijvenhier.nl is opgezet door tevreden hoogopgeleide mensen die van de daken schreeuwen: hoera, wij blijven hier. Ik zou terug willen schreeuwen: hoera, fijn; laten wij met elkaar in contact komen, dan kun je meewerken aan de integratiecampagne. Laten wij dit positieve voorbeeld nou eens gebruiken. Mensen melden zich ook bij mij. Wijblijvenhier.nl vind ik uitstekend.

Na dit te lezen is het mij volkomen duidelijk waarom Verdonk voor leugenaar wordt uitgemaakt. Ik heb haar persoonlijk tijdens een bijeenkomst in Den Haag op de hoogte gesteld van de website en nu in het overleg heeft ze (alweer) keihard gelogen er nooit van te hebben gehoord. Mevrouw Verdonk, laten we inderdaad in contact komen maar het wel eerst over dit incident hebben.

Leeshonger? Eet het complete verslag.(Word).

update Bij nader inzien en terechte opmerkingen van een aantal bezoekers is het goed mogelijk dat minister Verdonk het gewoon vergeten was. Haar voor leugenares uitmaken is dan ook onterecht. Bij deze … welkom (22-12 11:25)

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal