Voorpagina Ingezonden

‘IK’ ga niet terug

Dit stuk is ingezonden door Süleyman Sener. 

Beste lezers, mijn naam is Süleyman. Ik ben één van de studenten die mee heeft gedaan aan de actie van Nilgün Yerli en haar bloemetjes en briefjes aan Geert Wilders. Ik heb begrepen dat Geertje deze actie niet echt heeft gewaardeerd en de bloemen niet heeft geaccepteerd. Foei foei Geert. Een burger biedt iets aan, een zeer leuke actie. Dan hoor je toch die bloemen aan te nemen. Zeker als politicus. Ook al ben je het niet eens met de standpunten van iemand, dan heb je nog altijd fatsoensnormen, denk ik dan.
 
Hieronder mijn brief die ik had gestuurd naar Geert. Geert, als je meeleest. Probeer ervan te leren.

‘IK’ ga niet terug 
Hij keek verbaasd om zich heen. Dit was onbekend terrein voor hem. De omgeving, de huizen, de wegen en zeker de mensen. Hij kende ze niet. Hij was rond de 30 jaar en was net samen gearriveerd met zijn vrienden. Het was rond het jaar 1960. Mijn opa was een van de eersten, die de kans kreeg om in Nederland te mogen werken. Wat was hij blij en zenuwachtig. Hij had ook natuurlijk meteen heimwee, want hij had zijn land achtergelaten. Hij had zijn, vader, moeder, vrouw en vijf kinderen achtergelaten in zijn dorp in Turkije. Deze heimwee zou snel afgelopen zijn, want hij zou snel teruggaan.

Hij was in Nederland om geld te verdienen. Heel hard werken, veel sparen en binnen een aantal jaar weer terug naar het thuisland. Dat was de gedachte, bij mijn opa, bij mijn oma, bij de Turkse regering en zeker ook bij de Nederlanders. Dit was tijdelijk en dat was voor iedereen uit te houden. Alleen, 1960 werd 1965 en 1965 werd 1970 en 1970 werd 1975. Hij kon het niet meer aan en haalde zijn gezin naar Nederland. Het drong niet echt tot hem door dat hij niet terug zou gaan, maar hij wilde het wel. Hij hoopte het althans, want hij en bijna al zijn vrienden die samen met hem rond 1960 in Nederland arriveerden konden niet echt aarden in dit land. Het lukte hen domweg niet.

Maar mijn opa was standvastig. Hij zou en moest teruggaan en het is hem uiteindelijk gelukt. Mijn opa is twee jaar geleden in de zomer teruggegaan naar zijn dorp in Turkije. Er kwamen wel heel veel emoties bij kijken bij de achterblijvers, want hij had natuurlijk ook wel weer een grote band met Nederland en zijn familie hier. Afgelopen zomer op 26 augustus hebben we een etentje gegeven ter ere van zijn vertrek naar Turkije. Het was gezellig en er kwamen veel mensen op af. Wij hadden weer onze taak volbracht en onze opa een bijzondere dienst bewezen. We hopen dat hij nog aan ons denkt.
 
Mijn opa is op 26 augustus 2007 overleden. Eindelijk terug in zijn dorp.
 
Beste Geert Wilders. Mijn naam is Süleyman. Ik ben 29 jaar. Geboren en getogen in Nederland. Ik hou ontzettend veel van dit land. Ik ben niet net als mijn opa. Ik wil niet terug naar Turkije. Ik wil in Nederland blijven en wil een positieve bijdrage leveren aan deze samenleving. Een samenleving waarin men elkaar vertrouwt, ongeacht waar je vandaan komt of wat je gelooft. Een samenleving die je de ruimte geeft te zijn wie je bent. Het woordje ‘vrijheid’ in je partijnaam geldt hopelijk niet alleen voor niet-moslims, maar ook voor mensen als ik.
 
Ik en velen met mij zullen het niet toelaten dat jij deze mooie samenleving verandert in een samenleving waar het normaal is om te praten in termen als ‘wij’ en ‘zij’.
 
God leert ons om elkaar lief te hebben en geen haat te koesteren. Om elkaar te accepteren ongeacht cultuur of geloof. Geert, laat mensen zijn zoals ze zijn. Geloven wat ze willen geloven. Praat liever over het leveren van een bijdrage aan dit land en wijs mensen, ongeacht of zij nou moslim zijn of niet, op hun verantwoordelijk om zich in te zetten voor een fijne samenleving, waar we met zijn allen in vrede kunnen leven.
 
Als ik zo kijk naar jouw acties, dan denk ik dat ik zelfs meer om Nederland geef dan jij Geert. Dat mijn liefde voor Nederland groter is dan jouw haat voor de Islam. Daarom weet ik dat het je niet zal lukken om van Nederland een totalitair regime te maken en van Nederlanders (moslims en niet-moslims) bange mensen te maken.
 
Daar zijn Nederlanders te weerbaar voor en daar is Nederland te weerbaar voor.
 
GEERT, IK BLIJF WAAR IK ZIT EN GA NIET WEG !!!
 
Ps. Beste Geert. Islam en moslims zijn tegenwoordig twee totaal verschillende zaken.
TIP: Haal ze niet door elkaar. Heb je kritiek op moslims, hou het dan bij moslims en ga met bijvoorbeeld een socioloog in debat. Heb je kritiek op de Islam, ga dan met een islamgeleerde in debat over de zaken waar je kritiek op hebt. Zo bereik je echt wat. Met wat je nu doet, kom je nergens.
 
Zoals altijd zal de tijd ons leren wat het beste voor Nederland is.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!