Voorpagina Islam, Politiek

Moet je zien. NIDA lijsttrekker El Ouali veegt vloer aan met PvdA leider

Woensdagavond is bij Pauw en Witteman lijsttrekker Nourdin El Ouali van de Rotterdamse partij NIDA in debat gegaan met PvdA lijsttrekker Hamit Karakus. Tenminste, een debat kon je het niet noemen want El Ouali veegde de vloer aan met de PvdA lijsttrekker.

El Ouali, die een door islam geïnspireerde partij leidt, wees op enkele discriminerende maatregelen waar de PvdA achterstaat. Bijvoorbeeld het controleren van bijstandsfraude langs etnische lijnen. En het implementeren van de Antillianen-aanpak en Marokkanen-aanpak: “Zuid-Afrikaanse taferelen”, volgens El Ouali.

Karakus vertelde dat de PvdA er voor iedereen is, terwijl NIDA er volgens hem slechts voor de moslims zou zijn. El Ouali antwoordde daarop dat daar het probleem ligt: “Door te zeggen dat je er voor iedereen bent, ben je er tegelijkertijd voor niemand. Jullie zijn vergeten voor wie jullie er horen te zijn: de arbeiders.” Karakus probeerde op een denigrerende manier NIDA te diskwalificeren: “Deze verkiezing zal weer gaan tussen Leefbaar Rotterdan en PvdA, iedereen is vrij om een beweging op te zetten”. De vraag rijst dan waarom Karakus het in zijn hoofd haalde om met een ‘splinterpartij’ op de nationale televisie in debat te gaan. De PvdA-leider ging verder moeizaam in op de vragen en analyse van de kersverse lijsttrekker van NIDA.

Oordeel zelf, maar wat ons betreft: NIDA vs PvdA = 1-0. Op naar de volgende ronde.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie