Voorpagina Fatwa, Politiek

Fatwa: Studiefinanciering Finito!

Nu de huldiging van onze Oranje leeuwen voorbij is, kan Nederland zich weer richten op frictie, discussie, onenigheid en de erg lang durende coalitievormingen. Nu is zo’n Paars+ coalitie natuurlijk erg lastig, daar de vier partijen op veel punten het eigenlijk niet helemaal met elkaar eens zijn. Een van de punten waar we minder over horen, is de studiefinanciering. Volgens het AD is dat ook helemaal niet zo gek: "Volgens een ingewijde hoeven de programma’s van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks alleen nog maar naast elkaar gelegd te worden om tot een akkoord te kunnen komen." Dit was ook de reden waarom De Landelijke Studenten Vakbond geen handtekening heeft gezet onder de Kennis en Innovatie Agenda.

Voorheen was het toch een beetje toekomstmuziek (voor sommigen afschuwelijke muziek, maar dit bericht ruikt nu toch echt naar het einde van de studiefinanciering. Slecht nieuws? Of een belangrijke stap richting bezuiniging en verbetering van het onderwijs?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!