Voorpagina Politiek

Democratie Verliest Bij Referendum

Gisteren werd bekend dat meer dan de helft van de Zwitsers ,van de 54 procent die kwam opdagen bij het referendum, voor een verbod op minaretten is (die in aanloop tot het referendum nog even beklad werden). Wilders is er direct bij met zijn smsje om Zwitserland te feliciteren en Vlaams Belang wil ook een referendum houden over dit punt. Waarom zij zo graag dit verbod willen? Heeft iets te maken met islamisering van het land… ofzo… Maar doen de moslims dat tegenwoordig dan met hun minaretten? Das nieuw voor mij! Ik heb vooralsnog geen imams gezien die Quranvertalingen uit minaretten gooien om de omwonenden te islamiseren. Hoe die islamisering er precies uitziet begrijp ik dan ook niet helemaal. Wat ik wel begrijp, is dat de vrijheid van godsdienst blijkbaar niet voor moslims geldt en dat dit referendum een belediging voor de democratie is.


Dat is een minaret waar je "U" tegen zegt.

Casus

Er komen wat simpele mensen terecht in een land. Zij spreken niet vloeiend de Nederlandse taal, maar dat maakt niet helemaal uit. Zij werken wel hard en ze hebben lekker eten. Ze gaan zich op een gegeven moment vestigen, planten zich voort… maar verrek… de inmiddels ouder geworden nieuwelingen spreken nog even slecht Nederlands als Maxima voor zij een peperdure spoedcursus kreeg.

Jaren later zie ik mijn stad Den Haag veranderen. Deze mensen hebben zich hier niet alleen gevestigd, maar zij brengen ook nog eens hun China Town naar onze binnensteden met uitbundige vieringen van het nieuwe jaar volgens hun eigen kalender. Waarom vieren zij niet gewoon nieuwjaar met ons? Waarom doen zij alles anders? Waarom moeten zij een eigen Chinese poort hebben in de stad achter de duinen met haar kenmerkende Haagse poort? Waarom waarom?

Omdat zij een ideologie promoten die pro-mensenrechten zou zijn? Ik denk niet dat mensenrechtenorganisaties enorm lovend zijn over het Chinese regime. Oh wacht, zij horen bij de Nederlandse cultuur? Bij de Joods-Christelijke tradities van Nederland? Ja, dat moet het zijn. Zij integreren natuurlijk prima met hun vloeiend Nederlands in hun toko’s, eigen studentenverenigingen, sattelietzenders, etc… Of maakt dat helemaal niet uit en gaat het erom dat zij geen moslims zijn en dat het daarom gewoon goed is?

Er zijn verder uiteraard vele andere casussen waardoor je je toch echt even gaat afvragen waar het mis is gegaan. Gescheiden zwemmen willen ze hier en daar verbieden, terwijl ondertussen gescheiden dansen in de discotheek en sporten wel toegestaan is. Als man kom je er dan niet in! En dan nog dat vage gebeuren in Amsterdam waar er speciale cruise-zones zijn voor homoseksuelen… kunnen ze dat niet gewoon thuis doen? Ik kan me niet herinneren dat dat voor hetero’s ook gebeurt.

Referendum ook in Nederland?

Het was een referendum in Zwitserland. Het volk heeft gesproken. Bravo! Het volk heeft met een referendum weer eens wat vrijheden ingeperkt. Ironisch, niet eens middels een tiran. Of wacht, hoe zat dat ook alweer met de term ’tirannie van de meerderheid’? Dat ging over de meerderheid die middels democratie rechten van minderheden in gevaar bracht.

Voor een referendum in Nederland gehouden wordt, is het misschien handig om even te checken waar wij nou voor staan? Vrijheid van godsdienst bijvoorbeeld! Ik hoor het al: "Maar je mag toch nog steeds moslim zijn?" Ja, moet ik op mijn knieën vallen en in tranen mijn dank betuigen? Christen mag je ook in Saudi Arabie zijn. Dat maakt Nederland nog geen Nederland. In dit land mogen we ook uiten wie wij zijn en kerken en moskeeën bouwen als er vraag naar is en de wet niet wordt overtreden.

Referenda houden we maar voor zaken waar wij te kiezen hebben. Voor bepaalde vrijheden kiezen we niet meer, dat hebben we vele decennia geleden al gedaan. Een referendum over het bouwen van minaretten is een belediging voor de democratie. Het maakt niet uit wie als winnaar uit de bus is gekomen in Zwitserland, de democratie heeft verloren!

ps: Zwitserland heeft vier minaretten.