Voorpagina Sport

Amir Khan

Tijdens Hajar Alariachi’s afscheidsfeestje spraken sportliefhebbers over de Nederlandse kickbokser Badr Hari (verplichte info: Marokkaans achtergrond). Dat hij helaas is gesneuvelde in de K1 finale. Ik heb het niet zo gevolgd. Het is ook maar sinds Badr en collega Remy meedoen dat mijn vrienden praten over K1, vroeger was het nog darter Barneveld. In Engeland is het anders: Daar praten vrienden jaren al over boxer Amir Khan, bijnaam: King Khan. Afgelopen weekend begreep ik weer waarom. Stel je voor. Een Ukraeense Amerikaan met de naam Dmitriy Salita (gevechten: 32, verloren: 0) daagt Pakistaanse Brit Amir Khan (gevechten: 22, verloren:1) uit. De één praktiserende jood, de ander praktiserende moslim. De media heeft een reden gevonden om het de ‘battle of faiths’ te noemen, en de normale burger krijgt een spannende wedstrijd van twee goede boxers. 

Op de dag van Sinterklaas ontmoeten ze elkaar in de ring, met natuurlijk de nodige poeha. Goedgebouwde Dmitriy heeft een Davidster op zijn zwarte jas met achter hem een grote Amerikaanse en (gek genoeg) een Israelische vlag. In de andere hoek staat Amir zonder zichtbare religieuze symbolen. Wel staat op zijn broek ‘KHAN’ met de kleuren van de Britse vlag. Amir doet nog snel een kort gebedje in de hoek en de bel rinkelt. Zie hier wat er kan gebeuren in 1 minuut en 17 seconden.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal