Voorpagina Ervaringen, Islam

De Derde Nationale Bekeerlingendag

Het begint alweer een beetje te kriebelen en, hoewel ik me er soms een beetje voor schaam, is het toch ook wel logisch uit te leggen dat ik me zo voel. De bekeerlingendag 2010 komt er aan, de derde alweer. Parbleu, ik heb er zin in, ouwe!

Allereerst moet ik zeggen dat ik hier schaamteloos mijn eigen pr aan het voeren ben, waarvoor mijn (niet zo heel erg gemeende) excuses. Dit jaar mag ik namelijk mee helpen met de organisatie. Dat klinkt roffer dan het is. Ik mag waarschijnlijk een badge dragen met CREW erop. Ik mag misschien iemand van het station halen. Mogelijk ook boekjes of pamfletten uitdelen. Zeker ook posters ophangen en mensen hinderen met spam en doorstuurmailtjes. Een vertalinkje hier of daar, maar al het zware werk wordt door onze regelneven en -nichten gefikst, uiteraard Nr2 en Cobus, maar ook de Brabantsie Drie mogen niet vergeten worden.
Dat mag de pret allemaal niet drukken, want ik heb er gewoon kapotveel zin in. Onlangs waren we met wat OntdekIslamvolk en een minicongregatie van het LPNM naar Utrecht getogen. Sinds de eerste Bekeerlingendag in 2008 (65 inschrijvingen, 100 deelnemers) en de tweede in 2009 (x aantal inschrijvingen, overvolle moskee) zijn we helaas uit onze vertrouwde Rotterdamse Al Hijramoskee gegaan. En dat is balen, want ik had wel zin om weer met opperhoofd Abdennasr te chillen. De moskee liep vorig jaar helaas over en toen mensen op straat stonden te bidden en vanaf buiten naar de lezing van Khalid Yasin probeerden te luisteren, hadden we geen keus.

Enige hilariteit ontstond destijds nog toen het AD berichtte dat sheikh Yasin twee dagen ervoor had opgeroepen tot zweepslagen voor Geert Wilders tijdens een lezing op de Uni. Hilariteit alom, zeker nadat een andere media-uitgang belde en vroeg om een kopie van de integrale audiovisuele ervaring van Yasin’s lezing, om het gewraakte citaat te bespreken. In totale verwarring belde de journalist later terug met de mededeling het citaat niet te kunnen vinden. Duh, riepen wij in koor: het staat er niet in. Mooie lange neus naar het AD en op naar de volgende bekeerlingendag! Wie weet wat voor mooie woorden onze huidige sprekers in de mond gelegd kunnen worden? Het geweld in Maleisië? Terrör in Düsseldorf? De Islamisering van Brabant? De dhimmitude van de VN?

Voor de bekeerlingedag van 31 januari 2010 verkassen we naar de Omar al Faroukmoskee in Overvecht, Utreg. Gisteren waren we even gaan neuzen tijdens de eerste van een 6-delige lezingserie over "Het Geloof van de Moslim." De broeders van Iproductions waren er ook, zodat het een en ander live via Islaamtv te volgen was. Deo volente gebeurt dat de 31ste ook, waarbij een wirwar aan kabels en schermen ervoor moet zorgen dat iedereen alles kan zien.

Het eerste wat me opviel was hoe gigantisch groot die moskee is en hoe netjes die, qua architectuur, in de buurt past. Het is een soort van laag huis met hoog puntdak. Ik liet me vertellen dat het een voormalige kerk was waarvan het altaar al in de gebedsrichting stond. Lekker eenvoudig maar warm en mild decoratief tapijtje, (met verwarming!), mooie boekhandel, hoge plafonds, met een mezzanine/tussenverdieping met extra ruimte. Groot vrouwengedeelte, mooi verzorgd. Wowee zowee. Vette shizzl. Die Libiërs weten het wel te fiksen!

Tijdens onze neustour van de moskee, bespraken we ook alvast wat van de lezingen. We hebben dit jaar een lekker moeilijk programma, met lezingen in het Engels van Hussein Yé, een Chinese bekeerling uit Maleisië die gestudeerd heeft in Medina, o.a. onder Shaykh Al Albaanie (moge Allah hem genadig zijn) en van Abu Hamza Pierre Vogel uit Duitsland (voormalig bokser, maar vooral: mean lean da’wah machine). Voor de Hollandse smaak hebben we een vleugje zachte Gé van br Al Khattab en natuurlijk onze rijzende ster: Elsa van de Loo (zie ook voorbeeldfilmpjes en bio’s op site). De lezingen zullen afgewisseld worden met eten en hopelijk veel ouwenelen.

Hoewel ik zeer blij ben met alle sprekers, is voor mij de grootste lol om met zoveel mogelijk nieuwe broeders en zusters te spreken. Al die verhalen hoe mensen tot de Islam kwamen, hun ervaringen, hun weg omhoog/omlaag/weer omhoog. Al die leipe hollanders, surinamers, antillianen, duitsers, belgen op een rijtje. Om nog maar niet over brabokanen, LangePotenpaki’s , grüninggrünnentürken en mokumindo’s te spreken… Maak me gek!

Dus. Komen jullie ook? Had ik al gezegd dat werkelijk iedereen welkom is? Moslim, zowel oud als nieuw, nietmoslim, ouders, vrienden, familie, haters,stokers, flamers, heel wbh is welkom, heel Nederland is welkom. Schaamteloos welkom. Schrijf je in en kom maar, kom maar, kom maar!

In het jaar dat Elvis stierf, werd Noureddine geboren. Op zijn negende kreeg hij een skateboard. Op zijn 20ste werd hij in Schotland verliefd op boeken. Op zijn 27ste werd hij moslim en vond hij zijn draai. Hij werkt in de gehandicaptenzorg en denkt soms dat hij bijna Arabisch kan lezen maar vraagt dan toch om een klinker. Hij jat de beste grappen van de missus, steun en toeverlaat sinds 2006. Af en toe vertaalt hij wat poëzie omdat het leven dan gewoon beter is.

Lees andere stukken van