Voorpagina Algemeen, Buitenland, Politiek

Propaganda en het Rijk: schijnorganisaties en de valse belofte van de EU (2/3)

Deel 1: Propaganda en het Rijk: Brzezinski, pijplijnen en Oekraïne

Het Noord-Amerikaanse Rijk richt zich op de prijs. De onderdanige Europese elite staan klaar om te volgen. Noord-Amerikaans gedomineerde instituties als de NAVO en het Internationale Monetaire Fonds (IMF) wachten totdat ze kunnen ingrijpen. Nu is het wachten op het juiste moment.

Revolutie op zijn Orwelliaans
De huidige “revolutie” of, beter gezegd, coup d’état (staatsgreep), was niet de eerste poging van het Westen om een pro-Westerse leider aan de macht te krijgen. Sommigen zullen zich wel de Oranje revolutie van 2004 herinneren. Tijdens deze periode was het de Noord-Amerikaanse en de Europeaanse samenzweerders gelukt om de pro-Westerse Joetsjenko aan de macht te krijgen ten nadele van Janoekovitsj.

Dit werd gerealiseerd door allerlei schijnorganisaties die moeten helpen om de “civil society” te versterken en “democratie” te promoten. Organisaties als de National Endowment for Democracy, USAID, Freedom House en de Amerikaanse ambassade speelden hierbij een belangrijke rol. Zo werden er trainingen (en geld) gegeven aan de gewenste kandidaten en werd er een TV kanaal opgericht om ophef te wekken. De National Endowment for Democracy (NED), anders dan de naam doet vermoeden, heeft bijvoorbeeld in diverse landen het democratische proces gesaboteerd. De NED probeert al sinds de onafhankelijkheidsverklaring van Oekraïne om “democratie” te promoten. Ook de Nederlandse kunnen niet achter blijven om uw belastingcenten te verspillen voor een ‘aai over hun bolletje’ van hun Noord-Amerikaanse meesters (klik hier om te zien hoeveel).

Ondanks alle moeite was het president Joetsjenko niet gelukt om zijn land volledig aan de Westerse imperialisten te verkopen en in 2010 verloor hij de macht aan president Janoekovitsj.

“Democratie” in Oekraïne

 Ava Gardner of Hillary Clinton?

Er is geen twijfel over dat president Janoekovitsj net zo corrupt is als zijn voorgangers en de grote oppositiepartijen. Er is ook geen twijfel dat hij Oekraïne verder richting de afgrond duwde. Economisch mismanagement, stijgende energie- en voedselprijzen gekoppeld aan een sterke inflatie knuppelde de Oekraïense economie tot op leven na dood. Om Oekraïne te ‘helpen’ stelde de Europese Unie een Association Agreement (AA) voor. In de pers werd deze overeenkomst gepresenteerd als een wondermiddel voor de kreupele Oekraïense economie, maar in werkelijk zou het elk druppel bloed uit Oekraïne zuigen. In de AA zou Oekraïne de macht feitelijk overdragen aan de EU en het Rijk (via de IMF). Voor de Europese elite was de AA een goede deal. Er gaat een markt van bijna 50 miljoen man open, de natuurlijke grondstoffen kunnen door Westerse bedrijven geplunderd worden en als ze toch bezig zijn dumpen ze ook wat nucleair afval. Het doel van het Westen is om zoveel mogelijk post-Sovjet staten te degraderen naar onderdanige Westerse kolonies à la Rusland in de jaren negentig. Dat is was de Association Agreement werkelijk inhield.

De Oekraïners – die hun leiders zat waren – werden misleid door de belofte van de ‘Europese droom’. De droom, dat door zich bij Europa te scharen, Oekraïne welvarend zou worden. Alleen zou die droom uitmonden in een nachtmerrie. Kijk ten eerste naar landen die eerder een AA hebben ondertekend. Turkije heeft in 1964 (!) al een AA getekend, maar niemand verwacht dat Turkije binnen korte tijd lid wordt van de EU. Ook hebben landen als Chili, Egypte en Zuid-Afrika een AA getekend en ook zij verwachten geen belletje van Europa. In de AA zelf werd opgesteld dat Oekraïne geen financiële steun meer zou mogen ontvangen van Rusland. Rusland is de belangrijkste zakenpartner voor Oekraïne en heeft het land al jarenlang gesteund. De AA zou Oekraïne compleet afhankelijk maken aan de EU. De IMF ging, zoals ze dat vaker doen, natuurlijk een stap verder. Dat is ook het doel van de IMF. De IMF zou, in ruil voor steun, het economisch beleid van Oekraïne volledig mogen dicteren. Dit zou de facto het einde betekenen voor Oekraïne (lees hier exact hoe en waarom).

De Russen daarentegen, boden een korting van 30% op de gasrekening aan en zegden 15 miljard dollars aan steun toe. Om de EU dan nog boven Rusland te verkiezen is, zoals een journalist dat beeldend zei, net “Ava Gardner uit je bed schoppen en Hillary Clinton onder je beddenlakens uitnodigen”.

Ava Gardner of Hillary Clinton?

Zoals we weten koos president Janoekovitsj voor Ava Gardner en was dat het moment waar zowel de westerse imperialisten als de pro-westerse oppositiepartijen op hadden gewacht. Een herhaling van de ‘Oranje revolutie’ negen jaar eerder in 2004. Of beter gezegd, een ‘Bruine’ …

Lees de complete reeks:
Deel 1: Propaganda en het Rijk: Brzezinski, pijplijnen en Oekraïne
Deel 2: Propaganda en het Rijk: schijnorganisaties en de valse belofte van de EU
Deel 3: Propaganda en het Rijk: de terugkeer van nazi’s in Europa