Voorpagina Algemeen

Ik heb een Lieve Vader!

Ik word niet onderdrukt! There, I said it. Laat dit duidelijk zijn vanaf nu. Ik ben de afgelopen jaren helemaal tureluurs geworden van al die zogenaamd kundige “vrijheidsactivisten” die het zo met “mij” te doen hebben, en me willen bevrijden van het juk van mijn vader(?), broers(?), neven(?) en alle mannen die mij verplichten een hoofddoek te dragen. Mannen die mij het huis niet uit laten gaan, mij niet laten genieten van mijn leven, niet met iemand van het mannelijke geslacht laten praten en God knows wat die gekke mensen allemaal nog meer bedenken. Ik heb het gehad met het feit dat ik word ingezet voor hun zielige politieke spelletjes. Ik heb het gehad met mensen die me vol medelijden aankijken, hun hand op mijn arm leggen en zeggen “maar moet dat van je vader, die hoofddoek?”. Alsof ik geen eigen mening heb. Alsof de hoofddoek geen doordachte keuze kan zijn, die een onafhankelijke intelligente vrouw zelf kan maken.

Als ik erover na ga denken, vind ik dat wij, hoofddoekdragende vrouwen, mannen juist onderdrukken! Ja, zo hebben jullie het nooit bekeken hè? Want neem dit scenario nou eens voor je: het is zomer, het zonnetje schijnt, en de terrasjes zitten vol. De mannen hebben er zin in, want vandaag zullen ze hun ogen in elk geval weer gaan verwennen met al het vrouwelijk schoon dat de mooiste jurkjes en shorts weer uit de kast heeft getrokken. Dan gebeurt er wat vreemds… er komt niks langs! Geen mooie lange gebruinde benen, geen haar wat mee huppelt op de maat van de mooie pumps, nada niente! Zeg me nou eens eerlijk, wat heeft een man liever? Juist.

Dus, beste ‘vrijheidsactivisten’ die zo in de bres springen voor mij en mijn zusters. Vriendelijk bedankt, maar wij passen. Wij zijn niet onderdrukt. Ik heb een hele lieve vader, hele lieve broers en hele lieve neven. Jullie hoeven je echt geen zorgen te maken om de Moslima!