Voorpagina Ervaringen, Islam

Fotoverslag: Mawlid Festival 2010

Meteen als je binnenkomt wordt je vriendelijk ontvangen door de keurige dames en heren van de organisatie. Ik kijk gelijk om me heen of ik al wat bekenden zie. Zo’n festival is namelijk altijd weer een uitgelezen moment om vrienden uit het hele land te spreken die je normaal gesproken te weinig ziet. De decoratie is wederom prachtig (heb meteen afspraak gefixed met de ‘interieurverzorgster’ voor m’n eigen huisje) en je wordt zo ondergedompeld in de mystieke sfeer dat je automatisch in de ‘chill-mode’ overgaat. Het Mawlid Festival is één van de grootste Islamitische festivals in Nederland en draait om de belangrijkste man in ons leven: De profeet Mohammad (vrede zij met hem). De man die ons inspireert, die we meer lief hebben dan wie dan ook en wiens voorbeeld we proberen te volgen. 

Hieronder een fotoverslag (foto’s van Herwin Wels)

De sprekers uit binnen- en buitenland benadrukken met hun mooie verhalen nog maar eens zijn status. De goedlachse en immer vrolijke Shaykh Ramadan Qadri (Engeland),  onze eigen Tasneem Sadiq, de zeer insprirende Ustadh Usama Canon (VS), de scherpe Dr Mohammed Ghaly (Univ. Leiden) en de eminente Shaykh Hassan Mohi-ud-Din Qadri (Egypte). Allemaal topsprekers, die ons op hun eigen manier inspireren hoe met de boodschap en voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) om te gaan. 

Tussen de lezingen door werd de Profeet (vrede zij met hem) geprezen met prachtige lofliederen en gedichten van de Indonesische formatie Sahabat, de Franse groep Al Minhaj, de Turkse Nasheedgroep El Biruni, de Marokkaanse Nasheedzangers El Wafae en een indrukwekkende spoken word performance van het Engelse duo Poetic Pilgrimage. Wow! Over multiculti gesproken.

Ook in de pauzes hoefde men zich niet te vervelen met een ware talentenjacht, workshops, een marktje en een Q&A sessie met Usama Canon.  En zelfs voor de allerkleinsten was er dit keer een aparte en zeer geslaagde KinderMawlid. Al met al was het een erg gezellig en sfeervol festival, waarbij we met de nodige inspiratie van en liefde voor de Profeet (vrede zij met hem) weer naar huis gingen. Nog altijd in die vrolijke ‘chill-mode’.

Gelukkig hebben we nog wat mooie beelden!


Lezing van Shaykh Muhammad Ramadan Qadri


Tasneem Sadiq over Minhaj-ul-Quran en de fatwa


Turkse Nasheedgroep El Biruni


Ustadh Usama Canon uit Amerika


Tijdens het Kinder Mawlid


De Q&A sessie


Ibrahim, winnaar van de talentenjacht


Dr. Mohammed Ghaly (Universiteit Leiden)


Spoken Word duo: Poetic Pilgrimage


Shaykh Hassan Mohi-ud-Din Qadri (Egypte)


Marokkaanse Nasheedgroep Al Wafae


Afsluitende smeekbede

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van