Voorpagina Ingezonden

De Week van Barmhartigheid

Deze oproep is ingezonden door een aantal bezorgde bezoekers 

Heb je het al gehoord? 1 tot en met 7 mei 2010: de week van de Barmhartigheid! Laten wij moslims in deze week binnen onze individuele mogelijkheden onze nog niet moslim medemens Barmhartigheid tonen. En zeg niet "dat doe ik zal", schijnbaar wordt het niet genoeg opgemerkt in de samenleving. Nu gaat het er ook niet om dat wij opgemerkt worden, het gaat erom dat communicatie voor 10 % is wat je zegt en er is al vaak genoeg gezegd dat Islam een vreedzame religie is. Laten we met onze daden deze week extra benadrukken wat een enorm waardevolle toevoeging het kan zijn om met moslims samen te leven!

Er is heel veel wat we als ummah kunnen doen; jong of oud, hoofddoek of niet, baard of niet en praktiserend of niet. Extra vriendelijk naar buren, extra behulpzaam naar onze collega’s, baas, juf en leerlingen. Extra tijd of een luisterend oor voor een oude eenzame dame of heer, een verdrietig kindje of een boze buurman. Een helpende hand als iemand loopt te sjouwen met teveel boodschappen. En er is meer: ramen lappen bij die alleenstaande bejaarde in de straat, een bloemetje naar de eerste hulp afdeling van het plaatselijke ziekenhuis en een agent groeten. Met je anasheed bandje een optreden geven in de gevangenis of een bejaardenhuis, bij gehandicapte kinderen of een blindenschool. Het gaat niet om de media en de politiek, het gaat erom hoe de Nederlandse samenleving de aanwezigheid van de Islam ervaart. Laat men getuige zijn van de Barmhartigheid van Allah de meest Geprezen en Verhevene, zoals we zelf ook vertrouwen op Zijn Barmhartigheid, amien.

Het mooiste is, je kunt nu al beginnen, print dit uit en deel het rond. Vertaal het voor anderen, ga op zoek naar kansen en mogelijkheden om als gemeenschap de Nederlandse samenleving een onvergetelijke ervaring te geven van onze overgave.

Dat Allah de meest Geprezene en Verheven het van ons mag accepteren, amien.

Meer info en inspiratie (ook de jouwe) is welkom!:

http://islamproject2010.hyves.nl/

Islamproject2010@hotmail.com

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!