Voorpagina Algemeen

Samen Spelen

Vind je Jeroen Pauw in z’n eentje saai of ken je net als de Meiden van Halal alle kaarten van Party&Co inmiddels uit je hoofd, dan is het tijd voor iets nieuws! Stichting Uitgeverij voor Islamitisch Onderwijs Nederland heeft een reeks islamitische quizzen geintroduceerd voor jong en oud. Ik kreeg deel 1 gisteren van de oprichter Mohamed Talbi. Het spel geeft de mogelijkheid om spelenderwijs meer te leren over de Islam en een gezellige tijd te hebben. Nederlandstalige islamitische spellen als deze quiz zullen naar mijn inschatting nog een sterke groei meemaken in de aankomende jaren. Onderwijs aan kleine kinderen over de islam in het Nederlands staat in Nederland namelijk nog in de kinderschoenen terwijl er een grote vraag naar is. Recentelijk vroeg een vriend mij nog of ik weet waar kinderen spelenderwijs de Quran leren lezen.  

Overigens adviseer ik ook niet-moslims dit spel te spelen in het kader van integratie. Bijkomend voordeel is dat je je meteen verrijkt met nieuwe kennis. Zie SUVIO website voor meer info, en alvast veel speelplezier toegewenst tijdens deze afwisselend zonnig en regenachtige dagen!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal