Voorpagina Politiek

Hero Brinkman de handenweigeraar

Gisteren speelde zich in de arena van jongerencentrum Argan in Amsterdam een felle strijd af tussen PVV-jongeren onder leiding van hun leermeester, Hero Brinkman, en Amsterdams-Nederlands-Marokkaans-islamitische jongeren. U mag zelf kiezen in welk hokje u hen wilt plaatsen. Wij allen weten inmiddels wat het standpunt van de PVV is: alle problemen worden veroorzaakt door de islam en migranten, lees moslims. Fileprobleem? Moslims! Begrotingstekort? Moslims! Criminaliteit? Moslims! Lerarentekort? Oh, daar hebben we nog niet over nagedacht, parkeer dat even, we komen daar ooit nog op terug! De PVV-jongeren citeerden continu hun imaam Geert Wilders en kwamen met niets nieuws. Dat gezegd hebbende, wil ik het hebben over Hero Brinkman en de weigering de symbolisch uitgereikte hand van ‘de’ moslimvrouw aan te nemen.

 

Aangezien er veel te doen is rondom moslimvrouwen en er meer dan vaak over hen, in plaats van met hen, wordt gesproken, heeft stichting Al Nisa afgelopen woensdag de campagne ‘Echt Nederlands’ gelanceerd. Op 1 van de foto’s is een mooie jongedame te zien, die een taxfree hoofddoek draagt. Ik vraag me af of we die op het vliegveld en in het vliegtuig kunnen kopen, maar dat terzijde.

Ik begaf mij gisterenavond na een dag van posters verspreiden en campagne voeren naar Amsterdam-Overtoom 141. Bij binnenkomst (zoals het een echte Nederlandse met Marokkaans bloed betaamt, uiteraard veel te laat) schaarde ik mij achter de enige aanwezige politieagent, de hoeder van het recht en de orde. Er werd fel gediscussieerd en gedebatteerd. Waar het naar toe moest leiden? Schiet mij maar lek! Maar wacht daar nog even mee, want ik wil meneer Brinkman eerst voor de tweede keer die mooie, figuurlijke hand reiken en hem virtueel nogmaals de taxfreehoofddoekposter overhandigen. De poster en de hand die erbij hoorde en tevens extra verzorgd was, heeft hij namelijk gisteren in het bijzijn van de o zo onafhankelijke pers en alle aanwezigen pertinent geweigerd. Hero Drink, ik bedoel Brinkman, erkent de moslimvrouw niet als volwaardige burger in Nederland. Het maakt hem en de zijnen niet uit of deze moslimvrouw wel of geen hoofddoek draagt, zich wel of niet inzet voor de maatschappij of wel of niet ‘geïntegreerd’is. Wij zijn hier te gast (maar wij blijven hier!) en hebben een achterlijk erfgoed.

Ik stem op de heer Brinkman en roep hem uit tot dè handenweigeraar van 2010!