Voorpagina Algemeen

Freedom Flotilla aangevallen door Israël

Daar zijn we weer na een kleine serverstoring. Inmiddels is er veel veranderd.

Een konvooi op weg naar de Gaza strook is aangevallen door de Israelische marine. Hier is geschoten en traangas gebruikt. Er zijn tegen de 20 doden gevallen, tientallen gewonden en 16 man is terecht gekomen in een gevangenis in Zuid Israël. Naar verluidt zijn de meeste doden gevallen onder de Turken. Dit gaat nog een staartje krijgen. Vanavond is een demonstratie in Den Haag tegen deze gruwelijke en laffe daad van Israël.

Demonstratie tegen aanval op vredig zeekonvooi
Maandag 31 mei 2010
17.30–19.00 uur
Israëlische ambassade
Buitenhof 47 Den Haag


Dit is de Israelische manier om wapenloze activisten te benaderen. Meer foto’s op BBC.

De Freedom Flotilla actie is opgezet om de blokkade naar Gaza open te breken. De konvooi bestaat uit zes schepen met 750 activisten (verschillende nationaliteiten) en vijftien ton hulpgoederen zoals cement, medisch apparatuur en schoolspullen. Bekijk hier de situatie op een van de boten. Aan de leiding staat de Turkse Humanitarian Relief Foundation. Vanuit onze luie stoel kunnen we ook een bijdrage leveren en is er de mogelijkheid de missie live te volgen, met dank aan Al Jazeera:

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal