Voorpagina Sport

Oranje: Het Begin

Het WK begint pas echt als Oranje speelt. Als we Andre Hazes horen met ‘Wij houden van Oranje’ (zou eigenlijk ons nieuwe volkslied moeten worden) en je meteen kippenvel krijgt. Als de gestoorde oranje supporters/clowns het stadion overnemen. Als 90.000 toeschouwers in het stadion en miljoenen over de hele wereld eindelijk kunnen genieten van ‘ons’ Oranje (er is een vergunning aangevraagd bij Wilders om als allochtoon te mogen juichen voor Oranje).

Maar helaas, echt genieten was de eerste wedstrijd niet. Nerveus, slordig, rommelig. Gelukkig was onze vriend Poulsen zo vriendelijk om ons net effe dat zetje te geven om de motor te laten starten. Met een onnavolgbare tegendraadse kopbal en een perfect gepositioneerde rug van een ploeggenoot bracht hij Oranje op voorsprong. En met de komst van Elia en Affelay kwam er eindelijk ook wat pit in het elftal. Vooral Elia solliciteerde nadrukkelijk naar een basisplaats met een paar schitterende acties, ingestudeerd op de straten van het Haagse Molenwijk. Oranje wint dus wel, maar zonder hoogstaand voetbal. Volgende wedstrijd willen we sushi op ons bord zien!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van