Voorpagina Sport

Oranje zonder franje

Weer gewonnen en weer geen spektakel. Je zou verwachten dat ze nu frank en vrij zouden spelen, nu er geen druk op staat, maar het oogde weer inspiratieloos en vermoeid. Zelfs voor de kijkers is het vermoeiend om naar deze wedstrijden van Oranje te kijken. Waar is bijvoorbeeld de technische perfectie van Sneijder? Nu dwarrelde hij als een leeglopende ballon over het veld: slordige passes, geen fantasie in het spel. Het vervelende is dat ze nu weer tegen zo’n ploeg moeten spelen waar Oranje niet meteen opgewonden van zal raken. Tegen Slowakije zal het dan ook wel weer niet gaan sprankelen.

Maar oké, ook al hadden we kunnen verliezen, uiteindelijk winnen we wel weer. En zonder goed te spelen. Laat staan als we straks eindelijk gaan voetballen, want we hebben toch wel geweldige spelers. Je zou de voorhoede met Kuyt, Sneijder, van der Vaart en van Persie zo kunnen vervangen door Robben, Afellay, Elia en Huntelaar en je hebt nog steeds een top aanval. Weinig andere teams die dat op het veld kunnen brengen.

Oranje heeft me opnieuw teleurgesteld, maar ik heb nog steeds hoop, insha Allah!


Wat kunnen we nog verwachten van het Oranje van van Marwijk?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van