Voorpagina Lifestyle

Ramadan is er bijna

De maand waar menig moslim op wacht is weer in aantocht. Rond de 11e van augustus begint de heilige maand Ramadan waarin moslims dertig dagen lang vasten van de dageraad tot zonsondergang. Dat is dus al over minder dan twee weken. Het is een maand waarin de moslims zichzelf opladen om er het rest van het jaar weer tegenaan te gaan. Een goede voorbereiding is echter wel handig om de overstap naar de Ramadan zo vlekkeloos mogelijk te doen verlopen. Je krijgt namelijk te maken met een ander slaapritme en (vooral de eerste dagen) een prominent aanwezig hongergevoel. Vooral de lange zomerdagen zul je nog even moeten wennen. De (werkloze) studenten hebben het iets makkelijker gezien de vakantie, maar tips kan iedereen gebruiken. Er zijn veel hulpmiddelen om jouw maand zo effectief mogelijk te maken.

Begin met vasten – De Profeet Mohammad vastte in de maand voor de Ramadan (de maand Sha’baan) regelmatig. Het is sterk aangeraden dit gebruik op te volgen, het geeft je lichaam de ruimte en tijd om te wennen aan het vasten.
Ramadan Health Guide – Verder is de Ramadan Health Guide een zeer informatieve eetgids. Want laat ik eerlijk zijn: De grootste uitdaging die ik ervaar in de Ramadan is niet het onthouden van eten overdag, maar juist om niet teveel te eten in de avond. 
Dagelijks hulp – En dan is er de nieuwe website ProductiveRamadan.com die je helpt om deze Ramadan de meest effectieve ooit te maken. De online coach zorgt ervoor dat je jouw maand zo gebalanceerd mogelijk doorbrengt, zodat je naast je normale bezigheden voldoende tijd en energie hebt voor onder ander het (lange) avondgebed tarawih en het lezen van de Quran. 

Ik wens iedereen een goede voorbereiding toe. Houd Ramadan Festival in de gaten voor de vele iftars die georganiseert worden.

Update: Een mooie leestip van Khalid: Voorbereiding op de komst van de Ramadan

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal