Voorpagina Algemeen

Oproep: Help Pakistan!

Pakistan heeft het erg lastig nu de recente overstromingen het lijstje ‘uitdagingen voor Pakistan’ weer iets langer hebben gemaakt. Het leger is tegelijkertijd bezig met het beveiligen van grenzen, het bestrijden van terroristen en pogingen om slachtoffers van de rampen te helpen. De politici hebben het druk met wedstrijdje wie het meest corrupt is. De president bevindt zich nog steeds in het buitenland en doet alsof er in het land dat hij vertegenwoordigt niets aan de hand is. Pas vandaag heeft het parlement een ‘spoedvergadering’ bijeen geroepen in Islambad om de overstromingen onder controle te krijgen. Door deze de corruptie, inefficiente werkzaamheden en loze beloften komt er maar relatief weinig geld werkelijk bij de slachtoffers. Dat beweegt vele kritische mensen om het via alternatieve kanalen te proberen. Niet de grote giro’s die miljoenen overmaken, maar de NGO’s ter plekke die het met een paar ton moeten doen, maar wel veel efficienter werken, flexibeler zijn en sneller ter plekke zijn. En ik geef hen groot gelijk!


Abdelkarim: “Vliegtuigrampen, overstromingen, aanslagen, corruptie en oorlog: Pakistanen hebben het niet makkelijk..”


Ik deel hieronder dan ook graag de eerste concrete oproep die door een dergelijke organisatie in Nederland is gedaan:

Overstroming Pakistan

De grootste overstroming in de geschiedenis van Pakistan heeft ruim 1.500 levens geëist en volgens Unicef zijn ruim 3 miljoen mensen getroffen (bijvoorbeeld dakloos). Ook scholen en klinieken zijn verwoest. Grote delen van de beschikbare landbouwgrond staan onder water en de toegang tot de getroffen gebieden wordt bemoeilijkt door beschadigde wegen en weggespoelde bruggen. Volgens een woordvoerder: “Hele dorpen zijn weggespoeld, dieren zijn verdronken en graanvoorraden verloren gegaan".
Gelukkig kunnen wij deze mensen helpen!
 
Minhaj Welfare Foundation helpt

Vrijdag 30 juli heeft Minhaj Welfare Foundation (MWF) een noodfonds opgezet waar binnen enkele uren 50.000 euro voor werd vrijgemaakt. Door het hele land heeft MWF kampen opgezet waar geld en hulpgoederen worden gedoneerd en waar hulpbehoevenden deze komen afhalen. Ook zijn er 12 tentenkampen opgezet waar ruim 1.000 families op dit moment worden voorzien in voedsel en onderdak. Van de 572 schools en 42 colleges die Minhaj-ul-Quran heeft in Pakistan, zijn er zoveel mogelijk beschikbaar gesteld als toevluchtsoord voor onderdak, voedsel en medische hulp. Ook is de Minhaj Ambulance Service van MWF actief om medische hulp ter plekke te geven.

MWF wil en zal de komende weken nog veel meer hulp geven aan de slachtoffers van deze overstroming. MWF helpt de slachtoffers niet slechts voor een aantal dagen, maar tot zij weer volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. MWF besteedt niet 50, 30 of 20 procent van de donaties aan eigen kosten, maar houdt deze tot een absoluut minimum. MWF heeft meer dan 20 jaar ervaring met welzijnsactiviteiten en is gespecialiseerd in het opzetten van crisishulp, het weer integreren van slachtoffers in de maatschappij en het bieden van educatie in Pakistan.

Help ook!

Ook jij kunt meehelpen, op 3 manieren:
1. Geef een financiele bijdrage.
2. Stuur dit bericht door naar familie en vrienden.
3. Denk aan de slachtoffers in jouw smeekbeden.

Doneer jouw bijdrage aan Minhaj Welfare Foundation en steun duizenden slachtoffers die wij zonder jouw steun nog niet kunnen bijstaan. Wij zamelen komende weken geld in in in Nederland en sturen regelmatig het bedrag naar Minhaj Welfare Foundation in Pakistan. Je kunt jouw bijdrage storten op giro 2484227 (ING) t.n.v. Al Hidayah o.v.v. ‘Hulp Overstroming Pakistan’. Wij zullen tussentijds ook een update geven over de werkzaamheden van Minhaj Welfare Foundation.

Alvast bedankt voor je bijdrage!