Voorpagina Politiek

Over en Uit

Het is over en uit. Sluiten die handel. Wiens schuld het eigenlijk was, is niet echt belangrijk. Ik heb Ab Klink nooit echt gemogen, vanwege zijn ‘bijdrage’ aan de marktwerking in de zorg, maar voor even was ik toch wel gelukkig met hem. Hij moet tijdens de lange onderhandelingen hebben gedacht: “Wat doe ik hier? Zit ik hier nou echt aan één tafel met Wilders?” Hij knippert nog wat met zijn ogen en kijkt naar rechts. In plaats van een opgewonden peroxide hoofd ziet hij een rood beest met twee hoorntjes op z’n hoofd. Hij kijkt naar de man naast hem en ziet een glunderende Verhagen allemaal wartaal uitslaan. De wet moet veranderd worden zodat we die Mocro’s hun Nederlandse nationaliteit kunnen afnemen en waarschijnlijk nog meer van dat soort wijze oplossingen, hoort Ab klink aan. Hij had zich laten meeslepen met het enthousiasme van al die rechtse rakkers, maar nu is het genoeg geweest! Hij loopt naar de stekker en haalt het uit deze nachtmerrie.

Helaas zijn we er ook achter gekomen aan wie we (als moslims) helemaal niets hebben. Onze CDA-Turken waren óf onzichtbaar óf ze bleken zulke tjappies te zijn dat je hoopte dat ze onzichtbaar waren gebleven.

Maar het is nu dus allemaal voorbij. Een rechts gedoogkabinet, waarbij Wilders de touwtjes in de handen zou hebben, is nu definitief onvoltooid verleden tijd. Aan de andere kant is het ook wel jammer dat Wilders niet écht heeft kunnen meeregeren. Dan was de PVV namelijk ook snel aan z’n einde gekomen en hadden we die fase ook achter de rug gehad. Dus heeft iemand nog interesse om samen met hem te regeren?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van