Voorpagina Algemeen

Al Hasanayn Magazine

Ik kreeg onlangs de splinternieuwe Nederlandse moslim lifestylemagazine Al-Hasnayn in mijn handen gedrukt. Een drietal jongeren heeft de krachten gebundeld met als resultaat deze kennismakingseditie in het teken van de maand Ramadan. Het staat boordevol informatie over het vasten, de uitdagingen en de kansen.

De redactie weet op een positieve, openhartige en toegankelijke manier onderwerpen aan te kaarten die spelen onder de moslims. Dit zijn gelukkig niet altijd success stories. En uiteraard is er ook aandacht voor een geliefd onderwerp onder de moslims: Het Huwelijk. Een verhaal over een meisje dat op zoek is naar de ware en een getrouwd paar dat zijn ervaringen deelt.

De vormgeving is strak, al kan het typografisch wel beter. Het leest lekker weg en bevat veel informatie. Al Hasanayn heeft al vroeg door wat hun meerwaarde kan zijn: De diepte opzoeken. Dat lukt in de meeste gevallen heel goed. Met de beperkte ervaring met publiceren van tijdschriften, heeft de redactie een veelbelovende magazine neergezet. De grootste uitdaging – het blad in leven houden – begint dan ook nu en daar kunnen we mee helpen. Ik kijk uit naar de november editie!

Lees de magazine online.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal