Voorpagina Algemeen

Kunstmarokkanen debat en foto’s

Op uitnodiging van Samir Bantal waren we gisteren bij de opening van expositie Kutmarokkanen Kunstmarokkanen. Deze is mede mogelijk gemaakt door Rob Oudkerk en anderen.

De dag eindigt met een debat. Aan de debattafel zitten architecten Samir Bantal en Siebe Tettero, voormalig minister van Cultuur Hedy d? Ancona en Aaron Betsky (directeur Nai). Allemaal onder leiding van Tarik Yousif.

Ze praten over de invloeden van de multiculturele samenleving op de bouw van gebouwen in Nederland. Al snel kwam het gesprek tot de moskeeën die dit land rijk is. Dit bracht Tarik op het idee wijblijvenhier.nl in de discussie te gooien vanwege de oerhollandse molen en een moskee bovenin. Het resultaat: een leuke woordwisseling van de deelnemers, waarin gezegd werd dat de minaretten niet zo hoog hoeven te zijn en dat ze verder geen functie hebben in Nederland.

Dat is interessant. Het is namelijk een kwestie van tijd dat de moskeeën in Nederland niet meer zullen gebouwd worden zoals men gewend is: minaret en koepel. Op den duur zullen ze functioneler gebouwd worden door de volgende generaties die geen heimwee hebben aan de moskee uit het land van afkomst. In Engeland hebben ze die stap al gezet. Wij moeten het voorlopig doen met de grootste moskee van Europa in Rotterdam.

Hier nog wat foto’s.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal