Voorpagina Politiek

Wie Gedoogt Wie?

Na drie weken in de chaos van India tot rust te zijn gekomen, lijkt Nederland niet alleen een heel complex land, maar vooral een land waar men het zich zelf moeilijker maakt dan nodig. In India was de meest ingewikkelde vraag: ‘Hoe komen die twee koeien toch in hemelsnaam op spoor negen van New Delhi Railway Station terecht?’ Maar vergeleken met India kent Nederland natuurlijk veel grotere dilemma’s. Behalve koeien op merkwaardige plekken, was er nog iets wat me in India aan het denken zette.

Op het station verkocht de boekenman de Hindi versie van Mein Kampf van Adolf Hitler. Ik nam er een foto van en vertelde de man dat het in ons landje verboden was. ‘Hoezo? Vinden ze hem daar een slechte man?’, vroeg de man zich verbaasd af. De eerste reactie van mij was ‘Tuurlijk vinden ze hem een slechte man’. Maar later dacht ik: ‘Zouden ze hem anno 2010 ook slecht hebben gevonden, als hij het i.p.v. op de joden op moslims (om maar een andere willekeurige religieuze groep te noemen) had gemunt?’. We hebben tegenwoordig immers een vergelijkbare monster in ons midden en die is vrij populair.

Ik denk dat Adolf Hitler Nederland anno 2010 geweldig zou hebben gevonden. Rutte zou meteen een pact met hem sluiten, aangezien hij de unieke kans om premier te worden natuurlijk niet kan laten liggen. Verhagen zou geen enkel probleem zien in samenwerking, want Hitler heeft het niet over onze Christenen. En de linkse partijen zouden het opnemen voor zijn recht om zijn mening te mogen verkondigen. ‘Zeker de Tweede Kamer is een plek waar alles gewoon gezegd moet kunnen worden’, zou Femke Halsema zeggen. Vervolgens zouden ze braaf met argumenten naar hem strooien, terwijl hij ze zou uitschelden en belachelijk zou maken. De media zouden het helemaal geweldig vinden, want eindelijk is er sensatie in de politiek, sensationele taferelen op het Binnenhof. Als hongerige honden zouden ze achter hem aanlopen om een mooie provocerende citaat op te kunnen pikken die de volgende dag op hun voorpagina’s zou sieren. En het volk (nee, ze zijn echt niet dom) zou hem als de besnorde Messias binnenhalen. ‘Eindelijk is er iemand die durft te zeggen waar het op staat’, zou Henk zeggen. ‘Adolf, laat je niet gek maken, we staan achter je!’, zou Ingrid aanvullen. Maar het leukste zouden toch wel de reacties zijn van mensen die het niet eens zijn met zijn racistische standpunten, maar toch op hem stemmen omdat hij zulke goede ideeën heeft om de zorg aan te pakken.

Terug naar de realiteit. Adolf Hitler is er niet meer. We hebben te maken met héééél iemand anders, die we absoluut niet mogen vergelijken met Hitler. En waarom moeten we altijd de joden erbij halen? Dat mag al helemaal niet. En om al die miljoenen stemmers op Wilders racisten te noemen slaat natuurlijk nergens op. Elke kiezer moet je serieus nemen en met respect behandelen.

Terug uit India: in Nederland was het rechtse kabinet een feit en is het inmiddels business as usual. Op Youtube keek ik of ik nog iets nieuws had gemist, maar kwam eigenlijk alleen maar fragmenten tegen die bevestigden wat ik al wist. We hebben een regering dat een illuster gezelschap is van racisten, fascisten en hypocrieten, dat gedoogd wordt door politiek correcte lafaards aan de linker kant. Rutte discrimineert openlijk en op schaamteloze wijze, geeft daar vervolgens een draai aan en hij komt er mee weg ook. Maar inmiddels heeft hij wel z’n ware aard getoond. Zo mooi en oprecht als Ramsey Nasr de fascisten en hun aanhangers heeft omschreven, is haast niet te overtreffen, dus probeer ik het ook niet. Check het zelf maar.

En is het niet lachwekkend (of juist stuitend) om te zien hoe de CDA (inclusief hun Turken) zichzelf als een prototype van hypocrisie manifesteert?

En het is niet de PVV die het kabinet gedoogt, maar het is juist de totale politiek en media die Wilders gedogen. Mijn steun voor welke linkse partij dan ook is inmiddels verleden tijd. Ik stem niet meer op één van de bestaande partijen. Ik was altijd tegen een islamitische partij, maar misschien is dat nu wel een optie om in ieder geval met een zuiver geweten te kunnen stemmen. We leven immers in een klimaat waarin extremisten (excl. Moslims) niet alleen worden getolereerd, maar zelfs een podium wordt gegund. Zoals ik al zei denk ik dat zelfs Hitler tegenwoordig gedoogd zou worden en dat de mensen die het niet met hem eens zouden zijn toch zouden strijden voor zijn vrijheid om bullshit uit te kramen. Als moslims of allochtonen (of welk ander groep dan ook dat door de rechtse rakkers voorlopig nog wordt gedoogd) moeten we ons dan ook iets beter gaan beginnen te organiseren. We hebben inmiddels genoeg intelligente, gestudeerde en capabele mensen om zelf op te komen voor onze rechten, want in de bestaande partijen heb ik geen vertrouwen meer.

‘Als ze zo extreem voor vrijheid zijn, waarom verbieden ze dan Mein Kampf in Nederland?’, vroeg de boekenman mij. Hij haalt er een krant bij. ‘En zijn ze niet bezig met burqa’s en minaretten te verbieden in Europa?’. “Ik begrijp het ook niet”, zei ik. “Vrijheid is een hype in Europa. Kijk, die twee koeien die hier op het spoor zitten, zonder dat ook maar iemand naar ze omkijkt. Dat is pas vrijheid! Al zaten ze daar met een burqa om Mein Kampf te lezen, dan nog zouden ze met rust worden gelaten.”

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van