Voorpagina Palestina, Politiek, Ramadan

De Saoediërs zagen wat anderen niet konden zien

Bovenstaand kaartje geeft weer waar op de wereld, op zondag 27 juli 2014 na zonsondergang, de nieuwe maan met het blote oog of met optische hulpmiddelen te zien was.  In een oogopslag is te zien dat, dat niet het geval was op het Arabische schiereiland. Toch maakten de Saoediërs bekend dat de nieuwe maan gezien was, en dat daarmee de maand Shawal was begonnen en de maand Ramadan was geëindigd. Op die manier logen de Saoediërs – ik maak geen onderscheid tussen het regime en hun religieuze handlangers, in mijn optiek zijn dat twee handen op één buik – wederom moslims wereldwijd  doelbewust voor.

In een vorig stuk heb ik uitgelegd hoe men, hetzij met behulp van de astronomie of op de traditionele manier; het visueel waarnemen van de nieuwe maan kan bepalen wanneer een nieuwe maand volgens de islamitische maankalender begint. In datzelfde stukje heb ik ook betoogd dat de Saoediërs zeggen het ene te doen, de traditie getrouw zijn, maar in feite gewoon een berekende maankalender hanteren om de religieuze hoogtijdagen te bepalen, ook al beweren ze bij hoog en laag van niet. Hun leugens hieromtrent zijn overigens door astronomen, zowel moslims als niet-moslims, eenvoudigweg jaar in jaar uit, keer op keer ontmaskerd.

Men kan nu de legitieme vraag stelen: ‘Waarom moet men zich hier druk om maken, gezien de catastrofes waarin Gaza, Syrië, Irak, Libië en vele anderen gebieden in de islamitische wereld verkeren?’ Het antwoord op die vraag is tweeledig:

  1. Niemand houdt ervan om voorgelogen te worden, en al helemaal niet als het betrekking heeft op iets wat mensen zo aan het hart ligt als hun religie.
  2. Degenen die miljoenen moslims voorliegen, zijn dezelfde lui die sinds jaar en dag direct of indirect betrokken zijn bij alle catastrofen waarin vandaag de dag de islamitische wereld verkeert. De kinderen die aan stukken geschoten worden in Gaza zijn indirect slachtoffers van deze lui.

De echte vijand zit niet in Washington of Tel Aviv, maar zetelt in Riyad. De schade die een interne vijand aanricht, is op alle fronten vele malen groter dan een externe vijand ooit kan hopen aan te richten. Wanneer die interne vijand dan ook nog eens samenspant met de externe vijanden, dan is de catastrofe compleet. Zolang de Ummah de Saoediërs en hun perfiditeit tolereert, zullen de gruwelijk taferelen die we in Gaza, Irak, Syrië en andere gebieden dagelijks aanschouwen nooit verdwijnen, maar keer op keer wederkeren.  De bevrijding van Palestina kan pas aanvangen als Mekka en Medina bevrijd zijn!

Voor de duizenden die afgelopen keren zijn gaan demonstreren  tegen de misdaden die de bondgenoten van de Saoediërs aanrichten in Gaza, dit is hoe de religieuze leider van de Saoediërs denkt over demonstranten:  Niet meer dan een zooitje lawaaimakers.  Dat beweerde hij overigens al in 2009, toen mensen destijds de straat opgingen om te demonstreren tegen de misdaden die in Gaza door zijn bondgenoten werden gepleegd.  Denk daar maar aan wanneer je aan het demonstreren bent. En elke keer wanneer je een kapotgeschoten kind ziet op televisie, bedenk dan dat deze mensen daar medeverantwoordelijk voor zijn, net zoals zij medeverantwoordelijk zijn voor de 500.000 dode kinderen van Irak.

Tot slot: hoeveel mensen gingen er ook al weer in Riyad demonstreren tegen de misdaden van de zionisten?  Het aantal is hetzelfde als hetgeen zij daar op hun hoofd plachten te dragen:

 

Mohammed is: Een Man (althans als men dat woord slechts als geslacht opvat), een Moslim (in hart en nieren totaal, echter in daad maar mondjes maat), een Maliki (maar tot zijn schande moet hij bekennen al-Muwatta nog nooit gelezen te hebben), een Afrikaan, een Noord-Afrikaan, een Maghrebijn, een Berber/Amazigh, een Riffijn, een Ayzenay, een Aqarou3, een Arabier (in culturele zin), een Westerling, een Europeaan, een Nederlander, een Hollander, een Zuid-Hollander, een Leidenaar, een Voorschotenaar, een Vlietwijker.

Lees andere stukken van