Voorpagina Maatschappelijk

Waarom ‘F**k de joden’ ?

Soms zijn het pubers, soms zijn het baldadige jongeren en soms zijn het bekendere en publieke figuren die met een domme uitspraak meer verzieken dan ze zelf denken; Sommige zeggen “F**k de Joden”, andere zeggen “F**k de Talmoed”. Zijn het emoties, is het provocatie? Het is in ieder geval geen wijsheid.

Vorige week schreef ik dat de ene haat kennelijk de andere niet is. Dat was gericht tegen islamofoben, maar het principe geldt zeker ook voor ons als moslims. Als wij niet willen dat er met twee maten wordt gemeten, dan moeten wij dat zelf ook niet doen. Daarnaast hebben wij de islam die ons leert aan wat voor fatsoensnormen wij ons moeten houden. Als wij zelf geen verschil maken in onze uitlatingen tussen joden en zionisten, is het dan niet hypocriet om van anderen wel te verwachten dat zijn verschil maken tussen moslims en terroristen? Als wij niet willen dat anderen onze heilige geschriften besmeuren, is het dan niet hypocriet om zelf wel geschriften van andere religies te besmeuren? Hoe kan je dan zelf nog ooit serieus worden genomen als je straks weer je Qur’an of je profeet, vrede zij met hem, moet verdedigen tegen laster en beledigingen?

Door zulke uitspraken te doen, vernietig je niet alleen heel veel argumenten voor je eigen zaak, maar ben je ook niet meer geloofwaardig als verdediger van je religie. De Islam is daar heel duidelijk in:

وَلَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ

“En bespot niet degenen die naast Allah (goden) aanroepen zodat zij niet Allah vijandig zonder kennis bespotten.” [6:108]

Kortom, doe niet datgene wat je niet wilt dat anderen doen. Het principe is simpel, de wijsheid is enorm en het in de praktijk brengen hiervan kennelijk erg moeilijk

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van