Voorpagina Maatschappelijk

De leuke kanten

Dit keer geen treinreis voor mij, maar zal daar beginnen waar Faisal geëindigd is.
Stichting Vangnet, wie het onmogelijk gemaakt is om hetgeen te doen waar zij voor staan binnen Moskee Badr te Amsterdam. Dit omdat ze vinden dat een Moskee er alleen maar is om in te bidden.

Wat een onzin!

Laten we daar beginnen waar het allemaal begonnen is, de tijd van de profeet (vzmh). De moskee was een centrale ontmoetingsplaats voor iedereen, waar niet alleen gebeden werd. Het werd ook gebruikt om te vergaderen, bijeenkomsten, lezingen werden er gehouden er werd zelfs gefeest in de moskee. En de moskee was er ook vrouwen, er was zelfs geen aparte vleugel voor de vrouwen.

Als ik een doorsnee autochtoon zou zijn en weinig heb met de Islam, behalve het nieuws op tv. zal ik maar tot een conclusie kunnen komen. De vrouw wordt onderdrukt binnen de Islam.

Gelukkig gebeurt dit niet overal, en is dit slechts een klein voorbeeld. Er zijn tal voorbeelden van vrouw vriendelijke moskeeën.

Moskee El Islam te Den Haag heeft Al Manaar meisjesvereniging in zijn midden gesloten sinds 1998.Er worden tal van activiteiten georganiseerd; lezingen, debatten, rondeleidingen en ga zo maar door. Dit door en voor meisjes. Tot de dag van vandaag vertelt het bestuur van de moske vol trots dat zij een meisjesvereniging hebben in de moskee.

Goede voorbeelden zijn er wel, maar helaas minder zichtbaar.