Voorpagina Maatschappelijk

Lekker halal?

‘Goedemorgen.’ roept de presentator.

‘Goedemorgen’ zegt de slager die net uit het hok des doods komt.

‘Hoe gaat het binnen?’ – ‘Buitengewoon’, antwoordt de man met bloed op zijn witte jas.

‘Ja?’ – ‘Ja’

‘Hoeveel heeft u er al gedaan?’ – ‘Dikke tweehonderd’.

‘Hoe gaat dat dan?’ – ‘Een schaap op een bankje, nou ehhh…zo en zo’, antwoord hij al bewegend met het vlijmscherpe mes ter illustratie over zijn keel . ‘Zo gaan we, in een keer! rang!’ zegt hij er nog smaakvol bij.

‘Succes nog vandaag’ – ‘Jongens we gaan weer beginnen!’. En weg is de slager.

Het slachthuis in Oudewater heeft het druk tijdens het offerfeest. Er zijn veel moslims die een schaap komen ophalen. In het gesprek hierboven tussen de presentator van Man Bijt Hond en slager mis ik iets in het antwoord als: ‘Eerst roep ik de naam van God, Allah, vervolgens begin ik aan het slachten zelf’. Bij een procedure van halal slachten is het beginnen ?in de naam van Allah? een voorwaarde, dit is niet het geval geweest bij onze slager in kwestie. Gemakshalve ga ik ervan uit dat hij een moslim is.

De vraag is nu echter; is hetgeen dat als halal bestempeld wordt ook daadwerkelijk halal? Zo niet, dan hebben al die moslims op offerfeest in Oudewater een niet-halal schaap meegenomen in hun kofferbak. Laten we hopen dat het niet zo is en ik maar iets over het hoofd gezien heb tijdens het kijken naar de aflevering van Man bijt hond (RealPlayer).

Toch maar overwegen om mijn schaap op het balkon te slachten. In Shouf Shouf ging het ook goed.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal