Voorpagina Gastarbeiders, Politiek

Sharon, a man of Peace?

Mohammed Cheppih is gastarbeider bij wijblijvenhier.nl

Om in Geert Wilders’ termen te treden: "Ik moest een gevoel van vreugde onderdrukken toen ik hoorde dat dhr. Sharon in het ziekenhuis werd opgenomen en waarschijnlijk zijn politieke carrière kan vergeten." Ik kan niet aan Wilders tippen, aangezien hij het over de dood van een ziel had en de Islam leert mij dat ik niemand mag doodwensen! Zelfs niet in het geval van Sharon, wat voor grote hekel ik ook aan hem heb. Sterker nog, ik wens hem juist nog een lang leven toe, lang genoeg dat hij zijn ongelijk kan inzien.

De Islam leert ons dat zolang een mens leeft, hij de kans heeft om berouw te tonen.  Daarna is het aan God om te bepalen wat er met hem na zijn dood gebeurt. Zo zien wij in de geschiedenis van de Islam mensen zoals Omar bin Khattab en Khalid bin Waleed die veranderden van de grootste vijanden, tot de grootste verdedigers van de Islam.

Dus ook Sharon. Ik hoop dat hij ooit nog het rechte pad zal vinden voordat hij komt te overlijden.

Toch kon ik mij op dit moment niet anders dan ergeren aan de reactie van de wereldpolitiek en media op de mogelijke dood van Sharon. Zelfs de Arabische media kon dit niet laten. Niets was er belangrijker dan het welzijn van Sharon. Door velen is hij zelfs gebombardeerd tot een Man of Peace! Is dat niet ongelooflijk? Dezelfde man die zoveel mensenleed op zijn kerfstok heeft?!

Zoals een goede kennis en collega uit Zuid-Afrika schreef, zullen we Sharon niet anders kunnen zien dan dat we Saddam Hussein zien of Franco of elke dictator en massamoordenaar die de aarde heeft gekend sinds haar schepping. Ik vergelijk hem met de Farao van Egypte die het volk van Israël uit Egypte verdreef en Allah hem Moesa (Mozes, as) stuurde om hem te waarschuwen. Typisch een verhaal voor het Midden-Oosten!

Hoe kan het zijn dat we in een mensenleven kunnen vergeten wat zo iemand heeft aangericht. Ik noem voor het gemak een aantal zaken, dat hij op zijn naam heeft staan:

1953; Hij was de leider van unit 101 waar hij in Qibya een groep van 69 ongewapende burgers hun huizen indreef en deze opblies. Niemand overleefde het.

1982; De aanval die zijn naam droeg; ?Sharons war?. Hij viel de hoofdstad van Lebanon binnen en liet 15.000 doden achter naast de 3.000 doden in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatilla. Een ware massamoord van voornamelijk vrouwen en kinderen!

Na deze gebeurtenis vond een Israëlische commissie hem niet geschikt voor de post van Minister van Defensie aangezien ze hem persoonlijk verantwoordelijk hielden voor de massamoorden in Libanon. Zelfs voor de Israëli?s was hij dus te extreem!

En dan is dit nog maar het topje van de ijsberg.

Deze dagen heeft iedereen de mond vol over hoe verschrikkelijk het regime van Saddam Hoessein was. Hij is een massamoordenaar en moet daarvoor berecht worden. Zelfs een Nederlander is veroordeeld voor zijn aandeel in de slachting van Halabja, waarbij duizenden koerden stierven. Amerika beweert zelfs dat de belangrijkste reden dat zij Irak binnen vielen was om de Irakezen te bevrijden van een dictator!

Milosevic, een soortgelijk verhaal. Ook hij wordt inmiddels berecht voor zijn daden.

En wat doen we bij een persoon van hetzelfde kaliber als bovengenoemde dictators? We noemen hem ?a man of peace?. Omdat hij Gaza heeft teruggeven aan het volk wat eerder uit Gaza is verdreven?! Hoe naïef moet je zijn om te geloven dat hij dit voor het peace-proces heeft gedaan? Vergetend erbij te vermelden dat de 7000 joodse kolonisten die daar zaten ergens anders ondergebracht moeten worden.

Tegelijkertijd bouwt hij de apartheidsmuur om een volk bestaande uit ?wilde dieren? (de Palestijnen) van de bewoonde wereld af te sluiten!

Ik vraag me af waar de Palestijnen het aan verdiend hebben dat wanneer het op hun zaak komt.,de hele wereld inclusief Nederland met twee maten meet!! Laten we Sharon voor de Nobelprijs van de vrede voordragen voordat het te laat is?


Mohammed Cheppih staat bekend om zijn uitgesproken mening. Momenteel houdt hij zich bezig met Steunpalestina.nl. Een organisatie die de Palestijnse zaak steunt.

Mohammed Cheppih (Oujda, 1977) is een Nederlands imam én spreker van Marokkaanse afkomst. Hij studeerde aan de Islamitische universiteit van Medina.

Lees andere stukken van